dinsdag 19 april 2016

Leukste Uitje van Noord-Holland

Deze week in het Leukste Uitje van… staat de top 3 van Noord-Holland centraal. Drie zeer verschillende uitjes, waarvan er eentje zelfs op het eiland Texel te vinden is. Uiteraard werden ze tijdens de uitreiking van Het Leukste Uitje van Nederland in het zonnetje gezet. De winnaar is nieuw in deze categorie, al zijn ze wel vaker genomineerd geweest. Dit jaar gingen ze er toch mooi met het Goud vandoor.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

1. Landgoed Hoenderdaell
In het gezellige Anna Paulowna ligt in het bos het mooie Landgoed Hoenderdaell. Dit dierenpark biedt een prachtig uitje voor groot en klein. Je vindt er een grote diversiteit aan dieren, zoals papegaaien, poolvosjes, wolven en beren. Ook een koppeltje hyena’s en een groep speelse ringstaartmaki’s hebben het hier naar hun zin. Landgoed Hoenderdaell biedt ook ruimte aan Stichting Leeuw en er wordt met mooi weer een heuse roofvogelpresentatie gegeven met prachtige uilen en andere roofvogels. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Landgoed Hoenderdaell)

2. Sprookjeswonderland
Verborgen in Enkhuizen ligt het pittoreske Sprookjeswonderland. Een gezellige sprookjeswereld voor klein en groot. Durf jij aan de grote teen van de reus te zitten? Of ga je op bezoek in het sprookjesbos bij de kabouters. Door het jaar heen worden er voorstellingen gegeven en je kan er natuurlijk lekker eten en snoepen, zoals bij In de Toverbal of bij de Vergulde Koekepan. Het is echt genieten van sprookjes in Sprookjeswonderland.
(foto: Sprookjeswonderland)

3. Ecomare
Het is een zeehondenopvangcentrum en uiteraard een educatief centrum over de Wadden- en Noordzee. Ecomare ontving dit jaar de derde prijs in de categorie Leukste Uitje van Noord-Holland. Het bezoekerscentrum ligt op Texel vlakbij De Koog. Het centrum biedt een aquarium met leven uit de Waddenzee en Noordzee, terwijl je bij de buiten bassins kunt genieten van een vaste populatie zeehonden en bruinvissen. Zijn er dieren opgevangen, dan kun je deze ook bezichtigen in de quarantaine ruimte. Ecomare biedt een leerzaam en mooi uitje voor groot en klein. Bovendien kun je er prachtig wandelen door de duinen. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Ecomare)


Op de foto van links naar rechts: Marijn Pels en Agnes Kruijff van Landgoed Hoenderdaell en Pauline Folkerts van Ecomare (foto: ANWB)

1 opmerking:

  1. Irene Smits-Jansen10 februari 2017 om 13:58

    Top!
    Tip: combineer je uitje eens met een bezoekje aan het altijd gezellige en pittoreske Hoorn, gelegen aan het IJsselmeer!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.