dinsdag 12 april 2016

Leukste Uitje van Flevoland

Deze week in het Leukste Uitje van… gaan we naar de jongste provincie van Nederland: Flevoland. Een provincie met veel natuurschoon en water. En laten de leukste uitjes die werden uitgereikt tijdens het evenement Het Leukste Uitje van Nederland daar nu allemaal iets mee te maken hebben. Over de nummer 1 heb ik wel vaker geschreven hier op de website. Zoals vorig jaar over de Magische Morpho Maand. De drie leukste uitjes van de provincie zet ik vandaag in de spotlight.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

1. Orchideeën Hoeve Luttelgeest
Voor het vijfde jaar op rij ging Orchideeën Hoeve er afgelopen maart met de titel Leukste Uitje van Flevoland vandoor. De prachtige hoeve in Luttelgeest bevat een tuincentrum waar je orchideeën kunt kopen en andere tuintoebehoren. Maar dat is niet de hoofdreden om naar de Orchideeën Hoeve te gaan. Er is namelijk een grote kas met een tropische orchideeëntuin waar je de kleurrijke bloemen kunt bewonderen. Er wonen ook kleine aapjes tussen de orchideeën. Verder is er een prachtige lori tuin waar je de bontgekleurde vogels nectar kunt voeren. En natuurlijk de tropische vlindertuin met haar prachtige vlinders en gezellige vogeltjes. Daarnaast heeft de Hoeve ook een restaurant waar je kunt genieten van een heerlijke lunch of koffie met iets lekkers. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

2. Bataviawerf
Aan de Bataviawerf in Lelystad ligt de replica van het VOC schip de Batavia. Dit schip uit de Gouden Eeuw is geheel door vaklui gemaakt en is gewoon te bezoeken. Op het moment wordt er hard gewerkt aan een replica van het admiraalsschip van Michiel de Ruyter De 7 Provinciën. Er zijn verschillende bezoeken mogelijk op de werf. Zo kun je alleen de werf bezoeken en de werkplaats, maar ook een ticket nemen waarbij je de Batavia mag bezichtigen tijdens een animerende rondleiding. Neem ook een kijkje in de Gouden Eeuw op de Bataviawerf. (foto: Bataviawerf)

3. Natuurpark Lelystad
Flevoland kent heel veel mooie ongerepte natuur. Natuurpark Lelystad vormt een onderdeel van dit grote geheel. Neem het bezoekerscentrum als uitgangspunt en ontdek vervolgens door middel van routekaartjes de meest mooie plekjes van de Flevolandse natuur. Er zijn allerlei vogels te spotten, maar ook wisenten, Wild Europese visotters en oerossen. Geniet van de stilte en de pracht van de natuur. Er worden geregeld leuke excursies en evenementen georganiseerd met interessante thema’s en mooie wandel- of fietstochten. (foto: Natuurpark Lelystad)


Blije gezichten uit Flevoland! Van links naar rechts: Sylvia Ekkerman van Bataviawerf, Ellen van den Manacker en Thomas Maarssen van Orchideeën Hoeve

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.