dinsdag 10 maart 2015

Op Safari met AV Tours & Safaris

Tijdens mijn eerste dag op de Vakantiebeurs afgelopen januari maakte ik kennis met diverse reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in het organiseren van Safarireizen. Omdat ik tijdens deze dag zoveel plezier heb gehad met de mensen van deze organisaties zet ik de komende weken deze apart in het zonnetje. Te beginnen met AV Tours & Safaris, waar ik op de stand leerde dat het woord Jambo Keniaans is voor Hallo! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)


De passie van Ans en David
Afrika is een inspiratiebron en biedt de mooiste vergezichten en meest imposante dieren. In 1994 startte de Nederlandse Ans Voskamp met de Keniaanse David Kinyanjui Kuria een bijzondere reisorganisatie om zo Afrika dichterbij de mensen te brengen. Want dit mooie paradijs moet eigenlijk door iedereen bezocht kunnen worden. Ze leerden elkaar kennen op een reis waar David safarigids was. Ze hadden meteen een klik en besloten zelf een safari organisatie op te richten. In 2007 realiseerden ze een luxe accommodatie in het hart van het wereldberoemde Masai Mara Wildreservaat genaamd het Olumara Tented Camp en biedt een heerlijk verblijf tijdens je safari reis. De vriendschap tussen AV Tours & Safaris en de Masai stam is overigens heel hecht. Dankzij giften heeft Ans bijvoorbeeld schoon water in het dorp laten aanleggen. Op de website lees je meer over David en Ans en hun passie voor Afrika. (foto: collage van foto’s van de homepage van AV Tours & Safaris).

Op maat gemaakt
‘Kom en ervaar de wonderen der natuur in de wildparken van Kenia en Tanzania,’ staat er op de website te lezen. Ook Rwanda, Zuid-Afrika en Uganda behoren tot de mogelijke reisdoelen. De wonderen zullen aan je getoond worden door ervaren gidsen en reisleiders. Tijdens het boeken van je reis kun je aangeven wat je wilt zien en waar je precies naar toe wilt. Want dat is de kracht van AV Tours & Safaris: een op maat gemaakte reis die perfect aansluit bij jouw wensen en je reisgezelschap. Wil je alleen gorilla’s bezoeken? Dan is dat mogelijk. Wil je een complete meerdaagse rondreis met safari? Geen probleem. Dankzij de gastvrije medewerkers met passie voor de landen waar je naartoe gaat in combinatie met de eigen jarenlange ervaring zal je een exclusieve reis ervaren. Bovendien is AV Tours & Safaris gespecialiseerd in reizen voor kleine groepen, zodat je alleen met je eigen reisgezelschap de safari beleefd. Zo wordt Afrika nog specialer. (foto: AV Tours & Safaris)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.