vrijdag 13 maart 2015

Magische Morpho Maand

In Luttelgeest vind je de Orchideeën Hoeve. Een prachtig tropisch paradijs in de Noordoostpolder te Flevoland. In grote kassen zijn vier tuinen waar je van de ene verbazing in de andere valt. Er zijn twee tuinen waar je orchideeën in allerlei kleuren en soorten kunt bewonderen. Dankzij de aankleding van de tuinen (inclusief houten hutjes, bruggen, kleine aapjes en mooie vijvers vol koi karpers) heb je het gevoel een dagje in de Tropen te zijn. Daarnaast is er nog een tuin met Lori’s en een prachtige vlindertuin. En de gehele maand maart is de Vlinder Vallei extra mooi, want het is Morpho Maand. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)


Bijzondere blauwe vlinder
De Blauwe Morpho is een van de mooiste vlinders in de vlindertuin. De magisch blauwe kleuren zijn betoverend. Echter is deze vlinder vaak moeilijk te spotten als hij stil zit. Aan de buitenkant is de Blauwe Morpho bruin met grote ‘ogen’ op de vleugels. Daardoor zijn ze niet altijd makkelijk te herkennen als je niet weet waar je naar moet kijken. Maar als de vleugels opengaan dan zien je de prachtige helblauwe en diepblauwe, soms zelfs indigo, kleuren die de anders in de vleugels schuil gaan. Een prachtig gezicht. Deze maand zijn er maar liefst 500 Morpho vlinders te zien in de vlindertuin. En dat is een kleurspektakel dat je gewoon niet wilt missen.

Vlugge fladderaars
Neem wel de tijd als je de vlinders gaat bekijken, het zijn namelijk nogal vlugge fladderaars. Met de vleugelgrootte van circa 12 centimeter fladdert deze bijzondere vlinder behendig door de grote tuin. Hierdoor zijn ze niet altijd makkelijk te fotograferen, maar wel goed te bewonderen. Neem de tijd, ga lekker zitten op een bankje en geniet. Bovendien leer je meer over de Morpho en ontdek waarom wij denken dat de vleugels echt blauw zijn. Neem uiteraard je camera mee, want hoewel snel, als je geluk hebt, kun je prachtige foto’s maken. En uiteraard van al het moois dat je kunt zien in de Orchideeën Hoeve.Meer foto’s van de Orchideeën Hoeve volgen op Facebook in de map Orchideeën Hoeve.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.