vrijdag 27 maart 2015

Veel, maar vooral leuk dierennieuws

Morgen is het Earth Hour, een belangrijk moment om op te staan voor Moeder Aarde en een uurtje het licht uit te doen. Moeder Aarde – of liever gezegd de Maan – besloot vorige week ook even het licht gedeeltelijk uit te doen tijdens de volledige zonsverduistering die op de Noordpool goed te zien was. Helaas viel door bewolking hier de zonsverduistering amper te volgen. Toch maakte de mensen van Artisklas in Haarlem er een aantal mooie foto’s van. Maar er is meer nieuws uit de natuur en de Nederlandse dierentuinen. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)


Foto: Earth Hour WNF & Eclips door Artisklas Haarlem

Dagelijks geopend
Vanaf maandag 30 maart zijn Apenheul te Apeldoorn en Dolfinarium in Harderwijk weer dagelijks geopend. Dat wordt genieten! Apenheul heeft de afgelopen wintermaanden weer hard doorgewerkt aan vernieuwingen in het park en Dolfinarium maakt zich op voor de feestmaand deze komende mei.


Foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries

Nieuws van Libéma
Groot nieuws uit de dierentuinen van Libéma! Vorige week zaterdag was mevrouw Paula Pelikaan-Grosveld uit Goirle in Safaripark Beekse Bergen om haar 95ste verjaardag te vieren met haar familie. Voor haar familieleden was dit een verrassing, want de oudste abonnee van het safaripark had dit zelf besproken. Het park wilde dit echter niet aan zich voorbij laten gaan en gaf als cadeau een adoptie Pelikaan. Uiteraard vond mevrouw Pelikaan dat een grote eer en zal haar rol als ‘adoptieoma’ met liefde vervullen.
En afgelopen maandag zijn de nieuwe olifanten uit Duitsland gearriveerd in Safaripark Beekse Bergen. Moeder Punda en haar kinderen Bongi, Pina-Nessie en Shawu hebben het transport vanuit Grüner Zoo Wuppertal naar Safaripark Beekse Bergen goed doorstaan en hebben direct het verblijf verkend. Ze zijn al dagelijks buiten te bewonderen.
Dierentuin Dierenrijk staat te popelen om de twee miljoenste bezoeker te verwelkomen! Sinds de opening in 2004 mag het park bijna deze mijlpaal halen. Misschien al wel dit Paasweekend vol leuke paasactiviteiten. Of misschien trekt de nieuwe activiteit ‘Breng de olifanten naar bed’ wel de twee miljoenste gast? Ben jij nummer 2.000.000? Dan ontvang je een tweejarig abonnement voor het hele gezin op Dierenrijk.
Tot slot goed nieuws voor de liefhebbers van ZooParc Overloon. De nieuwe eigenaar (Libéma) gaat maar liefst 1 miljoen euro in het dierenpark steken. Enkele dieren uit de gesloten Wissel te Epe zijn inmiddels naar Overloon verhuisd, maar daar blijft het niet bij. Dit Paasweekend zullen er weer kangoeroes in het park te zien zijn. En voor de zomer zullen er ook zwartvoetpinguïns en tijgers in het park komen wonen. Spannend!De roze Pelikaan voor Mevrouw Pelikaan /Aankomst olifanten – Jeroen Putmans (Safaripark Beekse Bergen/Libéma)
Olifant in Dierenrijk – Berry de Nijs (Writing Berries) / De tijgers maken nog voor de zomer hun opwachting bij ZooParc Overloon (foto: ZooParc Overloon/Libéma)

Nieuws uit Amersfoort
Er wordt volop verbouwd in DierenPark Amersfoort. Zo hebben onlangs de Mantelbavianen een nieuw onderkomen gekregen op hun eilanden en is men druk bezig met het aanpassen van het Savanne-gebied (achter SnavelRijk). En de Kinderboerderij en restaurant de Boerderij zijn flink onder handen genomen. Met het Paasweekend zal het nieuwe Boerenerf feestelijk geopend worden. Kom je naar de nieuwe bewoners kijken? De lente is ook echt aangebroken in de dierentuin. Zo is het eerste ei in SnavelRijk ontdekt: een gierenei! Spannend dus. Ook zijn er nieuwe bewoners bij gekomen in het DinoBos: vier nieuwe reuzenschildpadden. Tot slot vraagt het park – dat al een tijdje actie voert door nagels te verzamelen voor de neushoorn – extra aandacht voor de strijd tegen de Neushoorn stroperij. Nino The Mad Rhino is een beeld van een rode neushoorn die het zat is dat er op hem wordt gejaagd. Bij het beeld kun je een donatie doen. En via de website van DierenPark Amersfoort kun je ook tickets boeken voor een exclusief kijkje achter de schermen bij deze prachtige dieren.Foto’s: DierenPark Amersfoort

Eropuit met Pasen
Het Paasweekend staat uiteraard voor de deur. Tijd om er lekker met het hele gezin op uit te gaan. De verschillende dierenparken in Nederland hebben allemaal wel een eigen Paasactiviteit. Zo kun in Dierenrijk bijvoorbeeld meedoen met de Paasloterij en op Paaszondag kun je deelnemen aan diverse brunches (zie website voor meer details). Ook zijn er speciale voedermomenten in het park. Ook DierenPark Amersfoort organiseert een Paasbrunch, evenals Berkenhof’s Tropical Zoo in Zeeland en de Orchideeën Hoeve te Luttelgeest. Van te voren reserveren is wel verstandig want vol = vol. (foto: Berberaap met paaseieren – Dierenijk/Libéma)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.