donderdag 12 maart 2015

Leuke uitjes voor het voorjaarsweekend

O dat heerlijke weer van de afgelopen week smaakt overduidelijk naar meer! En ook het komende weekend belooft het weer heerlijk te worden. Tijd om lekker vitamine D op te doen in het frisse voorjaarszonnetje en naar buiten te gaan. Er is het komende weekend weer genoeg te doen. Zo zijn de meeste dierentuinen lekker open, draaien de pretparken op volle toeren en zijn er voor jong en oud spannende dingen te doen in Nederland. Ik heb alvast een paar leuke uitjes voor je uitgezocht.


Nieuwe Lente & Kunstmarkt
Zeer toepasselijk voor dit heerlijke voorjaarsweer is de tentoonstelling Nieuwe Lente – Nieuwe kleuren in Kempenmuseum De Acht Zaligheden. Vanaf zondag 15 maart tot en met 19 april kun je deze bijzondere dubbeltentoonstelling van kunstenaars Diny Jacobs en Bob Bruns bezoeken. Beide kunstenaars verbeelden op eigen wijze mensen en boerderijdieren. Diny maakt het levensecht met olieverf, terwijl Bob digitaal foto’s bewerkt. Beide methodes leveren bijzondere kleurrijke kunstwerken op die je gezien wilt hebben.

En als je nog meer bijzondere kunst wilt zien, ga dan 19 april naar de traditionele Kunstmarkt van Kempenmuseum De Acht Zaligheden. Een groots spektakel met kunst in allerlei vormen. De Hostiband zorgt weer voor extra gezelligheid met een gezellig muziekje en er zullen veel lekkere hapjes zijn. Bezoekers van dit bijzondere evenement zijn op 19 april van harte welkom van 11.00 – 17.00 uur. Entree € 2,00 kinderen t/m 14 jaar, onder begeleiding, gratis toegang.(foto's: Kempenmuseum De Acht Zaligheden)

Het Kempenmuseum De Acht Zaligheden vind je aan de Kapelweg nummer 2 in Eersel. Het is doordeweeks dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 13.00 tot 17.00 uur.

Graveer zelf een schelp met een haaientand
In Naturalis in Leiden kun je komende zondag 15 maart iets heel speciaals doen waarbij de fossiele schelp die in december 2014 het wereldnieuws haalde een grote rol speelt. De fossiele schelp bevat namelijk een gravering die de wetenschap op zijn kop zette. Dit betekende namelijk dat de Homo erectus een half miljoen jaar geleden al graveringen kon maken. Wetenschappers dachten dat graveringen een uitvinding waren van de Homo sapiens, zo’n 100.000 jaar geleden. Hoewel de schelp zich al een eeuw in de collectie van Naturalis bevindt, krijgt het nu pas een vaste plek in de Oerparade, de tentoonstelling over de oertijd. Dit gebeurt zondag en ter ere van dit heuglijke moment kunnen kinderen zelf graveringen maken met een haaientand in een schelp (schelp en tand mogen mee naar huis), terwijl volwassenen een bijzondere rondleiding kunnen volgen door Frank Wesselingh (onderzoeker bij Naturalis). Deze rondleidingen worden georganiseerd in samenwerking met de Volkskrant en hiervoor kun je via Volkskrant inclusief een reservering maken. (foto: Naturalis)

Pret voor het hele gezin
Omdat het komend weekend zo mooi weer is, opent meneer Kaasschaaf de deuren van Julianatoren. Het pretpark voor de allerkleinsten was vorig weekend ook al open, omdat het weer zo mooi was (zie foto met meneer Kaasschaaf, Jul en Julia). En nu met het mooie weekend voor de boeg zal het weer heerlijk spelen zijn in dit gezellige pretpark in Apeldoorn. Bezoek de website van Julianatoren voor meer actuele informatie omtrent het park, mogelijke omleidingen en natuurlijk de activiteiten van de dag! (foto: Julianatoren)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.