dinsdag 30 april 2024

Writing Berries Maandoverzicht April 2024

April doet wat hij wil en o dat hebben we geweten. Wat hebben we koude, natte, gure dagen gehad met hagel, regen en natte sneeuw. Maar… dat leverde ook weer prachtige regenbogen op. Het einde van de maand trakteerde de zon ons al op heerlijke temperaturen, dus dat beloofd wat voor mei! Afgelopen maand stond het hier op de website vooral in het teken van de lente. Van kwakende kikkers tot de magische bloemenvelden en van de Amandelbloesem van Vincent van Gogh tot aan de prachtige praalwagens van het Bloemencorso Bollenstreek. Nog even nagenieten? Lees dan snel verder. (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Bloemenroutes geopend: Magische velden vol voorjaarsbloemen

Ben je ook zo dol op tulpenvelden? Nog tot en met zondag zijn de meeste tulpenroutes geopend om van deze schitterende kleuren te gaan genieten. Let wel: veel tulpen zijn al gekopt. Dit wordt gedaan om de bol nog sterker te maken. Er zijn dus al velden waar de bloemen niet meer te zien zijn. Maar wat er nog is, is echt schitterend!

Museum Nieuws Live restauratie, nieuwe tentoonstellingen en meer

Zin om een dagje naar het museum te gaan? Er zijn weer allemaal mooie nieuwe tentoonstellingen om van te genieten. In het Mauritshuis bijvoorbeeld, maar ook in het Oude Ambachten & Speelgoed Museum. Check deze tips (ook leuk voor de meivakantie).

Uitgelicht Amandelbloesem Vincent van Gogh

Ik hou van lentebloesem en dat is een van de redenen waarom ik dit schilderij nu juist zo mooi vind. Vincent schilderde het ook nog eens met een heel bijzondere bestemming. Als dat schilderij kon praten, dan had het vast hele mooie verhalen over de familie.

Dier van de Maand Lippenbeer

Baloe de beer uit het Jungle Beer is een lippenbeer, wist je dat? Lippenberen komen uit India en kunnen heerlijk en zeer luidruchtig smakken. Ze weten ook overal de lekkerste hapjes te vinden. En deze maand vond deze beer zijn weg naar mijn dagje uit blog.

Bloemencorso Bollenstreek Nieuws

Voordat de praalwagens kunnen gaan rijden, heeft de organisatie Bloemencorso Bollenstreek heel wat toffe nieuwtjes om met ons te delen. Onder andere dat je een stukje praalwagen kan adopteren en dat er binnenkort in Zandvoort wel een heel bijzondere wagen over het circuit gaat rijden…

Hond Gezond Uit eten met je hond

Het terrasjesweer is begonnen! Hoe heerlijk is het dan om na een wandeling met de hond lekker neer te ploffen op een terrasje of in een restaurant. Met deze tips wordt samen genieten van een hapje en drankje nog leuker.

Bloemencorso Bollenstreek 2024 Kleurrijk, fantasievol en vrolijk

De mooiste file van Nederland reed op 20 april weer door de Bollenstreek. De middag ervoor kun je de praalwagens al bewonderen in Noordwijkerhout. Het is heerlijk om al die prachtige taferelen te zien. En dat geldt ook voor de schitterende bloemstukken op de luxe wagens. Een artikel met veel foto’s dus!

Stadsbeeld Kikkers in Concert

Nou, deze zeven kikkertjes (het zijn er veel meer overigens) in de boerensloot kwaken er volop op los, of het nu vriest of niet. De beeldengroep Kikkers in Concert vind je Hattem en is speciaal gemaakt voor de muziekvereniging.

Goed Doel Wildlife SOS

Ik ben dol op beren. En afgelopen maand stond de lippenbeer centraal. Tijdens het schrijven van Dier van de Maand ontdekte ik de natuurbehoud organisatie Wildlife SOS uit India. Zij zetten zich actief in voor de dierbewoners van het land, waaronder de lippenbeer.

Schrijfcoachtip Lente

Lente wat ben je mooi, met je bloemen en je vlinders. Met het uitlopende groen aan de bomen en het frisse gras onder je voeten. Met niesbuien van de hooikoorts en vlinders in je buik van ontluikende liefde… In een verhaal kan de lente een soort personage zijn, maar ook het decor of de buien van je karakters onderbouwen. Hoe? Ik heb een paar tips verzameld.

Buiten op Landgoed Duivenvoorde; ode aan het landgoed

Kasteel Duivenvoorde is het kloppende hart van een pittoresk, weids landgoed wat maar liefst in drie gemeentes ligt. Het landgoed was (en is) een bron van inkomsten. Vroeger werd er gejaagd en haalde men eten uit de moestuinen. Dit laatste is er nog steeds. De tentoonstelling vertelt deze verhalen over het landgoed, en meer.

Winnaars Bloemencorso Bollenstreek 2024

O wat was het toch prachtig die corsoweek in de Bollenstreek! Ik zit nog steeds na te genieten van al mijn foto’s en de filmpjes die nog overal voorbijkomen. Ieder jaar vallen er een aantal praalwagens en luxe wagens in de prijzen! En die winnaars zijn…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.