vrijdag 19 april 2024

Bloemencorso Bollenstreek 2024 Kleurrijk, fantasievol en vrolijk

Morgen rijdt de mooiste file van Nederland wederom door de Bollenstreek van Noordwijk naar Haarlem. Alle leuke plekjes van de bollenstreek wordt hierbij aangedaan. Het is altijd een groot feest, vol muziek, entertainment, dans en vrolijkheid. De corsoperiode ging afgelopen woensdag al van start, want dan beginnen de stekersdagen van de praalwagens. En op corsovrijdag zijn de praalwagens dan klaar en kun je ze bewonderen in Noordwijkerhout als ze worden tentoongesteld langs de Herenweg. Dit is nog niet de officiële start van het corsoweekend, want dat vindt ’s avonds plaats tijdens het Lichtjescorso in Noordwijkerhout. Zelf geniet ik enorm van het Stilstaande corso, omdat je zo echt helemaal rondom de wagens kan lopen en genieten van alle pracht die het corso te brengen heeft. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)



Praalwagens vol dieren

Opvallend dit jaar is dat bijna alle praalwagens dieren bevatten, zelfs wanneer het om fantasiedieren gaat. Zo wordt de natuur van de gemeente Haarlem en Teylingen gevierd, zien we vrolijke vlinders voor de biodiversiteit, eenhoorns, een verbindingsbrug tussen China en Nederland met reuzenpanda’s en koeien en ontbreken ook zeker de toekans van Van der Valk niet in de stoet. Persoonlijk was ik zeer onder de indruk van de eenhoorns met hun regenboog en de praalwagen vol olifanten!



Praalwagen van de Corsofans

Voor het eerst kon je dit jaar een stukje van een praalwagen sponsoren. De praalwagen van de corsofans bestaat als enige uit één deel. Het laat een robot zien die op zijn knietjes in het gras ligt om helemaal verliefd naar de bloemen te kunnen staren. De liefde voor de bloemen en het bloemencorso komt hierin helemaal naar voren. BloemenRobots, zo heet de praalwagen, en de Corsofans staan officieel als deelnemers op de lijst.


25 jaar Spongebob

Hij woont in een ananas diep in de zee! Maar speciaal voor het Bloemencorso Bollenstreek is Spongebob Squarepants samen met Gerrit en Patrick even op land gekomen. Zolang het gele vriendje de praalwagen maar niet bestuurt, komt dat vast goed! De kleurrijke wagen is gesponsord door Nickelodeon en laat je even in Bikinibroek wanen. Compleet met de gekke bloemen en een regenboog (voor je fantasie natuurlijk) is deze praalwagen een feest der herkenning. De serie Spongebob Squarepants bestaat alweer 25 jaar en tja, dat kun je toch het beste vieren tijdens het corso.


75 jaar Keukenhof

Het Bloemencorso is natuurlijk niet compleet zonder praalwagen van Keukenhof. Op de praalwagen van het jubilerende lentepark prijken een aantal iconen van het park, namelijk het paard en Molen Keukenhof. Waarschijnlijk zal het paard tijdens het rijdende corso bereden worden door een heuse ruiter. Het is weer een iconische wagen geworden, vol tulpen en voorjaarsbloemen. Het is gewoon een heel prachtige weergave van het jarige lentepark.



Luxe wagens vol prachtige bloemstukken

Naast fantastische praalwagens, rijden er ook weer veel luxe wagens mee die versierd zijn met de mooiste creaties. Ik ben helemaal weg van de wagen van Tuincentrum Lisse, compleet met molen en grazende koe. Maar ook de verse soepgroenten, een VW busje versierd met flower power en bijzondere bloemstukken die als waaiers over de wagens liggen. Je weet gewoon niet waar je moet kijken!




En meer…

Het corso wordt omringd met entertainment. Zo kom je zomaar Tilly Tulp tegen in het dorp, kun je genieten van een bloemententoonstelling in het Witte Kerkje, zijn er allerlei taferelen gemaakt door kinderen en lokale ondernemingen, klinkt er overal muziek en kun je op de Brink naar het toilet bij de leukste toiletjuffrouwen van Nederland. En dat is vast nog niet alles. Het Bloemencorso Bollenstreek is een waar feestje voor jong en oud. Morgen rijden de wagens door de streek en zondag kun je de praalwagens voor het laatst bewonderen op de markt in Haarlem. Ik kan het je zeker aanraden, want o wat zijn het weer schitterende kunstwerken geworden.



Kijk voor meer informatie op Bloemencorso-Bollenstreek.nl. Hier vind je onder meer de routes, veel foto’s van de corsodagen, unieke verhalen én de winnaars van de het corso 2024.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.