donderdag 21 maart 2024

Keukenhof is open en viert jubileum met een symfonie aan kleur

Het is vandaag 21 maart en dat betekent dat de lente is begonnen! Je kan het buiten gewoon ruiken, want een zacht briesje wat tevens met je haar speelt, neemt tevens de geur van hyacinten mee. Het lentegevoel wordt versterkt door prachtige kleuren van tulpen, narcissen en krokussen. En natuurlijk doordat Keukenhof vandaag weer is opengegaan! Dit seizoen staat in het teken van Symphony of Colors en het kleurrijke thema wordt op diverse wijze luister bij gezet. Onder meer vandaag door een spectaculaire openingsshow. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Jubilerend Keukenhof

Hoera! Keukenhof is jarig en daarom trakteert het lentepark de bezoeker op een ware symfonie van kleuren. Vooral in de paviljoens kun je op en top genieten. Dat het park jarig is, laten ze op verschillende manieren weten. Zo is het bloemen mozaïek in een jubilerend jasje gestoken en vind je tussen de bloemen in de paviljoens verschillende affiches van voorgaande jaren. Er zitten heel mooie historische tussen, dus ga daar zeker naar op zoek. Het thema muziek komt ook terug in de verschillende paviljoens en buiten in de inspiratietuinen. Zo komt de symfonie van de lente pas echt tot leven.


Spectaculaire openingsshow

Keukenhof en (klassieke) muziek gaan hand in hand. Zo zijn er altijd wel speciale weekenden waarin er muziek te horen is in het park. Vandaag werd de openingsshow van afgelopen dinsdag, toen het park voor genodigden officieel werd geopend door Prinses Margriet, nog even dunnetjes overgedaan. Zangeres Leatitia Gerards zong de sterren van de hemel, terwijl ze begeleid werd door twee acrobaten (of waren het levensechte tulpen), vier strijkers en acht dansers gekleed in bloemen. Het spektakel werd vandaag speciaal voor de eerste dag drie keer opgevoerd. Leatitia zong naast klassieke aria’s ook Colors of the Wind, Here comes the Sun en Chandelier. De show vond plaats voor de Molen. Een prachtige plek om de lente te starten.


Bloeiend park

Er valt altijd heel veel te zien in Keukenhof. Het park staat namelijk voor een groot deel al in bloei, dankzij de heerlijke temperaturen van voorgaande week. Op dit moment staan vooral de narcissen en hyacinten in bloei, met uiteraard verschillende prachtige vroegbloeiende tulpen. In het park bevinden zich tevens diverse Inspiratie tuinen. Zo is er een tuin waar je een tropische vakantie kan houden en een schuurtje waar een jamsessie kan plaatsvinden. Alhoewel… een oud drumstel als plantenbak is ook een leuk idee.


Bloemenshows in de paviljoens

Keukenhof kent verschillende paviljoens waar je ook zeker binnen moet gaan kijken. Het Oranje Nassau Paviljoen bevat affiches van 75 jaar Keukenhof en er zijn heel veel toffe foto spots tussen de bloemen te vinden. Op dit moment vindt de bloemententoonstelling Tulpen & Hyacinten plaats, omdat vooral die laatste de lente zo typeert qua geur. Deze bloemenshow is te zien tot en met 26 maart. Van 28 maart tot en met 2 april geniet je van Freesia & Chrysanten, van 4 april tot en met 9 april van Rozen en van 11 tot en met 16 april van Narcissen & bijzondere bolgewassen.

Voor tulpen in alle kleuren van de regenboog, variaties en groottes moet je echt in het Willem Alexander Paviljoen zijn. Van mini Baby tulpjes tot aan tulpen zo groot als je hand en van papagaaientulpen tot aan tulpjes vol franjes; je ziet ze daar. Dankzij het klimaat in de kas kun je zo ook al tulpen bewonderen die buiten nog niet in bloed staan. Uiteraard is er voldoende ruimte voor foto’s, ook dankzij de aankleding van het paviljoen. Daarnaast zijn er ook hier andere bloemen te zien door middel van bijzondere tentoonstellingen.

In het Beatrix Paviljoen geniet je de gehele openstelling van Keukenhof van de Anthurium & Orchideeënshow. Er is voldoende ruimte voor foto’s, dankzij de prachtige en vrolijke decors waarin de bloemen zijn verwerkt. Daarnaast geeft dit paviljoen ook de ruimte voor kunstwerken. Zo staan er dit jaar kleurrijke werken van Anja Keijzer tussen de bloemen.

Wil je trouwens nog meer in de geschiedenis van Keukenhof duiken? Bezoek dan het Juliana Pavilljoen voor de jubileumtentoonstelling.

Bijzondere evenementen

Vandaag werden we getrakteerd op Symphony of Colors als muzikaal evenement. Dit weekend (23 en 24 maart) zullen er Hollandse Klanken klinken in het park. Op 29 en 30 maart vinden de Oud-Hollandse dagen plaats en op 17 april huppelt nijntje door Keukenhof. 20 april staat in het teken van het Bloemencorso van de Bollenstreek die uiteraard ook langs het grootste lentepark rijdt. En wist je dat er een documentaire over Keukenhof wordt uitgezonden en dat er een bijzonder concert met het Metropole orkest komt?


Keukenhof bezoeken

Keukenhof is dit jaar geopend van 21 maart tot en met 12 mei. Je koopt je tickets gemakkelijk online (inclusief parkeerkaart) via Keukenhof.nl. Om de doorstroming van de regio te bevorderen en iedereen de kans te geven om alle pracht en praal van de lente in zich op te kunnen nemen, werkt het park met tijdsloten. Voor meer informatie over tickets, evenementen en natuurlijk het prachtige park zelf, kun je natuurlijk ook op de website terecht. Kom ook genieten van de pracht die de lente te bieden heeft. Ik heb vandaag in ieder geval op en top genoten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.