donderdag 29 februari 2024

Writing Berries Maandoverzicht Februari 2024

Het is Schrikkeljaar! En daarom in de 12 jaar dat ik mijn Dagje Uit blog run weer eens een Maandoverzicht van februari op schrikkeldag. Als je trouwens meer wil weten over deze extra dag, dan kun je het artikel Februari: de kortste maand van het jaar nog even lezen. Als je meer zin hebt om de artikelen van afgelopen maand te bekijken, dan heb ik ze weer voor je op een rijtje gezet. Februari mag dan wel de kortste maand zijn – zelfs in een sprokkeljaar – er was weer genoeg om over te schrijven! (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Museumnieuws Nieuwe tentoonstellingen om bij weg te dromen

Hou je van kunst? Er zijn weer heel wat nieuwe tentoonstellingen om op en top van te genieten. Ter inspiratie vind je in dit artikel 13 uitjes die iets bijzonders laten zien. Welk museum ga jij binnenkort bezoeken?

Bezoekersrecords in 2023 voor diverse uitjes van Efteling tot Kasteel Hoensbroek

Of een uitje goed bezocht wordt in een jaar hangt helemaal af van het weer en wat je dat jaar aan activiteiten, tentoonstellingen, geboortes of andere leuke zaken te bieden hebt. Daarom is het extra gaaf als er bezoekersrecords worden gebroken. Zoals de uitjes in dit artikel.

Winnaars ANWB Camping van het Jaar 2024

Ben je nog op zoek naar een toffe, leuke camping in Nederland of over de grens? De ANWB houdt ieder jaar een verkiezing voor de beste campings. Ieder jaar zijn er drie categorieën en deze wisselen ieder jaar. Het is dus een extra eer om gekozen te worden. Wie de winnaars zijn? Lees snel verder! (foto: ANWB)

Uitgelicht Oude & Nieuwe Kerk Delft

Delft kent twee iconische kerken die heel belangrijk zijn voor de stad. Bovendien is er veel te zien en te ontdekken. Van de praalgraven tot aan de prachtige glas-in-lood ramen; het is zeer de moeite waard om er een kijkje te nemen.

Pantropica, nieuwe tropische naam van de Orchideeën Hoeve

Een nieuwe naam kies je niet zomaar. Je sluit namelijk een bekend hoofdstuk af en opent voor velen een heel nieuw boek. Toch heeft de Orchideeën Hoeve deze stap gewaagd en heeft een prachtige nieuwe naam gelanceerd: Pantropica.

Dier van de Maand Vosmangoest

De meest bekende familietak van de mangoestes is wellicht het stokstaartje. De vosmangoest doet niet onder voor zijn familie en is net zo koddig en leuk. Bovendien lijkt hij – zoals de naam al verraad – een beetje op een vosje. En dat maakt dit dier voor mij extra bijzonder.

Hond Gezond Maand van de Gebitsverzorging

Het is weer februari en dus vragen dierenartsen extra aandacht voor een gezonde mond van je hond. Ook bij dierenspeciaalzaken zijn er veel aanbiedingen voor mondhygiëne producten. Maar waarom zou je eigenlijk het gebit van je hond (moeten) poetsen?

Nieuws uit Beekse Bergen

Het leven in Safaripark Beekse Bergen staat nooit stil. Daarom geniet je deze keer van een heel artikel met alleen nieuwtjes uit dit park in Hilvarenbeek. Van cool geboortenieuws tot aan een mooie samenwerking met Burgers’ Zoo; er is genoeg om te delen. Vooral veel schattige dierenfoto’s.

Stadsbeeld Build Love

Toen de zorg tijdens coronatijd een beetje extra liefde verdiende, lieten lokale ondernemers uit Leidsche Rijn een standbeeld maken. Dit beeld staat nu nog steeds bij het St. Antonius ziekenhuis in het Utrechtse stadsdeel. Wie het maakte en waarvan, dat lees je in deze aflevering van Stadsbeeld.

Goed Doel Golden Rhino

Golden Rhino is een goed doel dat zich inzet voor de neushoorn (en andere wilde dieren) in Zuid-Afrika. Zij doen dat op een heel smakelijke manier, namelijk door de verkoop van hun eigen Golden Rhino gin en speciaal bier. Uiteraard NIX18, dus er zijn ook leuke truien te koop om zo de neushoorn te helpen.

Schrijfcoachtip Winterkou

Wanneer je verhaal zich afspeelt in de winter (of deels in de winter) dan is het goed om zo nu en dan te strooien met hoe koud het eigenlijk is. Want een ijskoude winter kan iedere stap in het avontuur erger laten lijken, terwijl een zachte winter heel gemoedelijk over komt. Kou kun je op verschillende manieren tot uiting brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.