maandag 26 februari 2024

Goed Doel Golden Rhino

Een lekker drankje én een goed doel steunen? Dat klinkt als een gekke, maar ook lekkere combinatie, maar het is precies wat je doet met Golden Rhino Gin. Ik kwam dit doel tegen op de Vakantiebeurs afgelopen januari en was meteen gecharmeerd van de toffe combinatie. Maar wat doet Golden Rhino dan dankzij de verkoop van hun gin? Neushoorns steunen in Zuid-Afrika natuurlijk!
(foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Mapesu Private Game Reserve

Laten we eerst eens even teruggaan naar het begin van deze gin. Het is namelijk onlosmakelijk (en smakelijk) verbonden met het Mapesu Private Game Reserve; een plek waar je heerlijk geniet van alle pracht van Zuid-Afrika, maar dan wel verantwoord voor de natuur. Mapesu heeft als missie om natuurbehoud in harmonie te brengen met verantwoord toerisme. Het beschermen van het ecosysteem (al 15.000 hectare) van Zuid-Afrika is heel belangrijk en verrijkt tevens je vakantie ervaring. Een van de dieren waaraan ze op het vakantieoord aandacht schenken is de neushoorn. Bescherming van de neushoorn is echt van cruciaal belang, want deze dieren worden ernstig bedreigd met uitsterven.

Gouden neushoorn en gouden uur

Omdat men op een bijzondere manier aandacht voor de problematiek van de neushoorn wilde vragen, ontwikkelde ze Golden Rhino Gin. Dat is niet zomaar een gin, maar een echt symbool van de toewijding aan de bescherming van de neushoorn. Golden Rhino dankt zijn naam op zijn beurt weer aan de rijke geschiedenis van het gebied waar het Mapesu Private Game Reserve is gevestigd. Het grenst namelijk aan het Mapungubwe National Park. Dit nationale park was ooit het Koninkrijk van Mapungubwe. Uit de graftombe van de allereerste koning van dit koninkrijk is ooit een gouden neushoornbeeld gevonden. Aan dit standbeeld en de koning van Mapungubwe is de gin vernoemd. En zeg nu zelf; een krachtiger beeld voor natuurbescherming kan je toch eigenlijk niet vinden! Daarnaast is gin ook wel een heerlijk drankje (met tonic natuurlijk) wanneer de zon ondergaat in Zuid-Afrika…

Het begon met gin…

De Golden Rhino gin was het eerste drankje waarmee men de neushoorns actief beschermt bij Mapesu. 100% van de winst gaat naar het beschermen van de prachtige neushoorn en hun woongebied. Ben je geen gin-liefhebber? Kies dan eens voor Golden Rhino Blond en Golden Rhino Tripel speciaal bier. De winst gemaakt op deze bieren gaat ook in zijn geheel naar het beschermen van de wilde dieren. Drink je geen alcohol, maar zou je wel op deze manier de dieren willen helpen beschermen? Golden Rhino heeft ook toffe merchandise, zoals hoodies en glazen.

Steun de neushoorns met gin

Wil je meer weten over Golden Rhino gin of de andere producten of kijken hoe je kan helpen om deze dieren in hun voortbestaan te steunen? Kijk dan eens op GoldenRhino.org. Ook als winkelier is het mogelijk om – door de producten te verkopen – een steentje bij te dragen. De neushoorns zullen je zeker dankbaar zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.