woensdag 7 februari 2024

Winnaars ANWB Camping van het Jaar 2024

De ANWB reikt door het jaar heen altijd de leukste prijzen uit. Onlangs nog aan de Leukste Uitjes van Nederland, maar ook aan de mooiste kastelen en uiteraard aan de Camping van het Jaar! ANWB staat bekend als betrouwbare partner als het gaat om reizen en kamperen. Toen wij vroeger met de camper door Frankrijk trokken, waren we ook altijd blij om het bordje ‘ANWB Camping’ bij de receptie te zien. Dat gaf toch aan, dat het een goede camping moest zijn. Bij de ANWB-verkiezing Camping van het Jaar 2024 zijn drie Nederlandse en drie buitenlandse campings in de prijzen gevallen, gekozen door ruim 23.000 kampeerders uit 58 genomineerde campings! (foto: ANWB)

Over de verkiezing

Voordat de winnaars bekend worden gemaakt, eerst wat leuke weetjes over de verkiezing. Wist je dat de ANWB de verkiezing van Camping van het Jaar al sinds 1987 organiseert? Jaarlijks wordt deze op touw gezet door de KampeerKampioen. De categorieën zijn ieder jaar anders. Dat maakt dit een dynamische verkiezing en biedt verschillende type campings de mogelijkheid om een jaar lang Camping van het Jaar te mogen zijn. De verkiezing is in het leven geroepen door de ANWB om haar leden te inspireren en te informeren over de mooiste, leukste en gezelligste kampeerterreinen in Nederland en over de grens. De leden zelf mogen hun stem uitbrengen op de door een internationale vakjury genomineerde campings die passen bij de vooraf bepaalde drie categorieën. Voor de beoordeling van de campings wordt er gekeken naar service, gastvrijheid en natuurlijk prijs-kwaliteitverhouding. De huuraccommodaties worden beoordeeld op originaliteit. En de winnaars zijn…

Fijnste familiecamping met zwembad en waterpret

Wie wil er nu niet lekker met het hele gezin genieten van een zwembad of een waterspeeltuin! Deze campings hebben minimaal 4,5 ANWB-sterren en zijn voorzien van een restaurant, speelgelegenheid, animatie voor kinderen en verhuur van vakantieverblijven. In deze categorie voldeden Camping De Kleine Wolf in Stegeren (Overijssel) voor Nederland en Camping Piani die Clodia in Lazise te Italië aan al deze eisen. Ze werden uitgeroepen tot de fijnste familiecampings met zwembad en waterpret in Nederland en het buitenland.

Beste kleine camping

Kleine campings liggen doorgaans in de natuur, bieden ruime staanplaatsen en veel rust. Een criterium is dat er minder dan 60 plekken zijn op de camping en dat faciliteiten en activiteiten beperkt tot niet aanwezig zijn. Je komt er immers voor je rust. Om genomineerd te worden moet de camping minimaal 4 ANWB-sterren hebben. De winnaar voor Nederland is Camping De Munnikenhof in Terheijden (Noord-Brabant) en de beste kleine camping over de grens vinden we in Frankrijk: Camping Domaine La Libaudié in La Bastide-Solages.

Meest bijzondere huuraccommodatie

Chalets, pipowagens, suites en boomhutten; een huuraccommodatie mag best bijzonder zijn. Sterker nog, veel kampeerders zijn juist op zoek naar die bijzondere ervaring in een safaritent of andere huuraccommodatie op een camping. Een verblijf huren op de camping wordt daardoor steeds populairder en door middel van steeds fraaiere huuraccommodaties spelen campings daar graag op in. Volgens de leden van de ANWB vindt je in Nederland op Camping De Paardekreek in Kortgene (Zeeland) de mooiste huuraccommodatie, namelijk een Zeeuwse Dijksuite. Voor een prachtige chalet in het buitenland moet je bij Camping Catinaccio Rosengarten te Pozza di Fassa in Italië zijn.

Ontdek het zelf

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze campings of heb je zelf zin om op een van deze campings een verblijf te boeken? Voor meer informatie over deze campings en heel veel andere toffe campings kijk je op ANWBcamping.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.