maandag 26 december 2022

Goed Doel Dierenvoedselbank

Onze trouwe twee- en viervoetertjes vieren de feestdagen ook met ons mee. Een lekker hapje, wellicht een cadeautje onder de boom… Onze honden, katten, konijnen, vogels en andere huisdieren horen er immers ook bij. Niet iedereen kan echter goed eten voor een huisdier kopen, doordat je ineens moet zien rond te komen van een uitkering of in de schuldsanering zit. Je huisdier opgeven? Dat nooit. Het zijn immers onze vrienden en een deel van de familie. Weet dan dat je terecht kan bij de Dierenvoedselbank. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Dierenvoedselbank

Dieren zijn afhankelijk van ons. Ze verdienen geen geld en kunnen hun eigen eten niet kopen. Dat doen wij mensen. Als je in financiële nood zit – waar dat dan ook door is gekomen – dan is je huisdier vaak de strohalm waar je je aan vast wil houden. De Dierenvoedselbank begrijpt dat en zamelt onder andere eten en geld in om zo hongerige huisdieren te kunnen voeden. Iedereen kan daaraan bijdragen. Bijvoorbeeld door eten te kopen en in te leveren bij de Dierenvoedselbank zelf of bij een van de inzamelpunten in de buurt. Bijvoorbeeld bij een dierenarts of een dierenspeciaalzaak.

Verschillende locaties in Nederland

Er zijn verschillende steden en plaatsen in Nederland waar een Dierenvoedselbank te vinden is. Zo zijn ze onder meer te vinden in Amersfoort, Utrecht, Den Bosch, Eindhoven, Oss, Veenendaal, Maarssen en Zeist. De meeste voedselbanken voor huisdieren opereren als een zelfstandige stichting, waardoor er geen overkoepelende website is. Wil je doneren of heb je hulp nodig, zoek dan op Dierenvoedselbank samen met je plaatsnaam. Dan kom je geheid bij degene uit bij jou in de buurt.

Doneren

De Dierenvoedselbank ontvangt het liefst eten en dan (net als bij de Voedselbank voor mensen) het liefst eten met een lange houdbaarheidsdatum. Heel welkom zijn blikvoer en brokken in de originele verpakking. Natuurlijk mag je ook snacks doneren, zoals de tandenpoetskluif voor honden of lekkere kattensnoepjes. Wil je liever een financiële gift doen, dan is dat ook zeer gewenst. Dit geld wordt gebruikt voor het betalingen van medicijnen, onderzoeken en andere dierenartskosten. De wijze van doneren kan per Dierenvoedselbank verschillen, lees dus zeer zeker de website na van de voedselbank naar keuze.

1 opmerking:

  1. Wat een mooi artikel!
    Voor de Dierenvoedselbank in de regio Oss, Eindhoven en Den Bosch kan men een kijkje nemen op: www.dierenvoedselbank.nl

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.