dinsdag 18 juli 2023

Speciaal voor de Zomervakantie

Geniet je ook al helemaal van de zomervakantie? Lekker relaxed op je tuinstoel met koffie op het balkon of terras heb je ook alle tijd om leuke, bijzondere uitjes te plannen. De verschillende uitjes in Nederland organiseren in de vakantie altijd bijzondere workshops, speciale middagen en toffe activiteiten. Ben je op zoek naar inspiratie? Lees dan snel verder voor een greep uit alle speciale dingen die er te doen zijn. (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Kasteelpark Born: 23 juli Kunstmarkt

Combineer kunst met een dagje dierenpark bij Kasteelpark Born deze zondag. De jaarlijks Kunst- en hobbymarkt is er dan weer neergestreken. In het park vind je zo’n dertig kramen waar kunstenaars uit Limburg en omgeving hun werk tonen. Ontdek de Kunstroute langs de verschillende kunstpleinen en kunstwerken in het park, doe mee met workshops of verwonder je bij verschillende demonstraties. Het bezoek aan de Kunstmarkt is gratis bij aanschaf van een entreeticket voor het park. De markt is open van 10.00 uur tot 17.00 uur. (foto: Kasteelpark Born)

Diergaarde Blijdorp: ZOOmeravonden

De hele vakantie kun je tot maar liefst 21.00 uur genieten van de dieren in Diergaarde Blijdorp! Door het park heen vind je verschillende foodtrucks met terrasjes waar je geniet van een heerlijk hapje en drankje. En… er is livemuziek bij de Terraszaal, Oewanja Lodge en het Chill & Grill Plein. Hoe gezellig is dat! De ZOOmeravonden worden gehouden op donderdag, vrijdag en zaterdagavond. Je kan hiervoor een dagticket aanschaffen of een avondticket. Deze laatste biedt je toegang vanaf 15.00 uur. Dat wordt genieten.

Burgers’ Zoo: Musical Zoë & Silos met gebarentolk

Op maandag konden doven en slechthorenden genieten van de speciale zomermusical Zoë & Silos: De Ocean Musical dankzij een gebarentolk. Op woensdag 26 juli wordt dit nog eens bij vier voorstellingen herhaald. Volgens het Nederlands Gebarencentrum zijn er ongeveer 1,5 miljoen dove en slechthorende Nederlanders en Burgers’ Zoo wil hen ook de mogelijkheid bieden om ook te kunnen genieten van de musical. De musical is bij de entreeprijs voor het dierenpark inbegrepen. Voor meer informatie kijk je op BurgersZoo.nl/musical. De musical is van 15 juli tot en met 20 augustus sowieso doordeweeks vier keer en in het weekend vijf keer per dag te zien in het Safari Meeting Centre. (foto: Burgers’ Zoo)

Centraal Museum: Openluchtbioscoop

Hou jij er ook wel van om een filmpje in de buitenlucht te kijken? Dat komt dan goed uit, want op verschillende data in augustus geniet je in de museumtuin van het Centraal Museum in Utrecht van diverse heerlijke films, zoals Notting Hill, Intouchables, Midnight in Paris en Spirited Away. Uiteraard in de buitenlucht. Dat wordt heerlijk genieten van bijzondere zomerse avonden!
(foto: Centraal Museum)

Museum Vlaardingen: Dino-tentoonstelling

Gek op dino’s? Ga dan eens naar Museum Vlaardingen deze zomer. De spannende tentoonstelling vertelt van alles over dinosauriërs en de verschillende periodes waarin zij woonden. De tentoonstelling daagt je ook uit lekker zelf aan de slag te gaan. Laat de dino’s bewegen, graaf zelf botten op, zoek eieren of schud de klauw van een T-rex! Het is een echte gezinstentoonstelling waar je allemaal wat van opsteekt. Dino’s in Museum Vlaardingen is te bezoeken tot en met 20 augustus 2023. (foto: Museum Vlaardingen)

Madurodam: Hollandse Meesters

Madurodam heeft het uitje nog een stukje specialer gemaakt met Hollandse Meesters. Deze nieuwe overdekte attractie laat je zelf onderdeel worden van verschillende topschilderijen van Vincent van Gogh, Rembrandt van Rijn, Piet Mondriaan, Judith Leyster en Johannes Vermeer. De interactieve, kleurrijke attractie laat je ontdekken, spelen en ervaren en dat is leuk voor jong en oud. Naast humor, klimmen en spelen leer je spelenderwijs meer over deze meesters. En… je mag overal aanzitten. Kom kunst ontdekken op een heel andere manier en ontdek hoe groot Nederland is – maar dan in het klein – in Madurodam. (foto: Madurodam)

Toverland: Parkshow Aqua Bellatores

Goede en kwaad gaan met elkaar de strijd aan tijdens de spectaculaire nieuwe parkshow van Attractiepark Toverland, genaamd Aqua Bellatores (te zien tot en met 27 augustus). De show speelt zich af in entreegebied Port Laguna en gaat ook over de bewoners van dit gebied. Ieder jaar vieren zij namelijk een zomerfeest. Maar… wat als zeerovers de macht over de magie van Port Laguna weten te grijpen! De dorpsbewoners laten het daar zeker niet bij zitten, wat leidt tot een groots stunt- en waterspectakel! De show wordt vier keer per dag opgevoerd en is zowel in het Nederlands als in het Engels. (foto: Toverland)

Kempenmuseum De Achtzaligheden: Kindermiddag

Kom lekker naar Kempenmuseum De Achtzaligheden voor de vrolijke en gezellige kindermiddagen. Op de woensdagen 19 juli, 2 augustus en 16 augustus ontdekken kinderen van alles over eten van vroeger en nu. Uiteraard bezoeken ze eerst de tentoonstelling Van Èrpel tot Tortilla over dat onderwerp en daarna mag men timmeren, proeven, speuren, ruiken, voelen, plakken, spelen en natuurlijk lekker smullen van hapjes, uit allerlei culturen. Uiteraard ontvang je een mooi diploma! Iedereen mag mee, want opa’s, oma’s, papa’s, mama’s, ooms en tantes genieten natuurlijk van al het moois wat het museum te bieden heeft. De kindermiddagen starten om 13.30 uur en eindigen om 16.30 uur. (foto: Kempenmuseum De Achtzaligheden)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.