maandag 31 juli 2023

Writing Berries Maandoverzicht Juli 2023

Juli, wat begon je stralend en wat eindig je nat. De natuur is er blij mee, met al die regenbuien. Ondanks het weer viel er weer genoeg te genieten. Zo maakte ik een rondje over de Utrechtse Heuvelrug om voor de komende maanden alvast wat mooie standbeelden te fotograferen voor de rubriek Stadsbeeld en bezocht ik weer wat leuke parken. En nu staat augustus alweer voor de deur! De planning voor mooie artikelen staat al in de steigers, maar daar begin ik pas aan, nadat we nog even hebben teruggeblikt op alle 11 artikelen van juli. (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Zomervakantie in zicht!

De maand begon met een heerlijk artikel over de aanstaande zomervakantie. In dit artikel deel ik wat leuke tips om de vakantie met zijn allen heerlijk door te brengen. Uiteraard met uitjes, maar ook met leuke activiteiten voor thuis.

Dierentuinnieuws uit DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort heeft weer veel mooie verhalen om te delen. Zo is er heuglijk geboortenieuws, heeft een nieuwe bewoner zijn intrek genomen in het park en vond er een speciale adoptie plaats in het park.

Uitgelicht 20 jaar AquaZoo Leeuwarden

Hieperderpiep Hoera! Alweer een jarige dierentuin in de rubriek Uitgelicht! Dit keer is AquaZoo Leeuwarden aan de beurt om de verjaardag te vieren. Het park bestaat dit jaar alweer 20 jaar. Het is een van de jongere dierentuinen, maar kent nu al een rijke geschiedenis.

Dier van de Maand Flamingo

Een prachtige, kleurrijke vogel met een imposante snavel en de vaardigheid om heel lang op een slanke poot te staan. Ik heb het natuurlijk over de flamingo. Er zijn verschillende flamingosoorten, maar omdat ze veel overeenkomsten vertonen, vind je deze allemaal in deze aflevering van Dier van de Maand.

Museumnieuws Zomerse tentoonstellingen

Zin om op regenachtige of te warme zomerdagen een overdekt dagje uit te doen? De verschillende musea in Nederland hebben vaak toffe zomerprogramma’s voor jong en oud. Meestal in de vorm van speciale tentoonstellingen. Benieuwd wat er te zien is? Lees dan snel verder!

Hond Gezond Vaccinaties

Deze Hond Gezond staat in het teken van inentingen en natuurlijk zijn gezondheid op vakantie. In het artikel lees je meer over de diverse inentingen, het vaccinatieplan en wat er vereist is voor een verblijf in een hondenhotel.

Speciaal voor de Zomervakantie

De zomervakantie is in volle gang en daarom organiseren diverse uitjes altijd speciale evenementen, workshops en activiteiten. Een greep uit alles wat er te doen is voor jong en oud vind je in dit artikel. Check ook altijd de website van je favoriete uitje om te zien wat er te doen is!

Dierentuinnieuws uit Burgers’ Zoo

Burgers’ Zoo is een van de grotere dierenparken in Nederland. Je kan er heel veel dieren zien en lekker rondstruinen in bijzondere biotopen. Deze Dierentuinnieuws staat helemaal in het teken van nieuwtjes uit de Arnhemse dierentuin.

Stadsbeeld Eden

Een reden waarom ik deze rubriek begonnen ben, is dat ik zelf zo verrast kan worden door standbeelden in het straatbeeld. Dit kunstwerk verraste mij zeker en verdient daarom dubbel en dwars een plekje hier op de website. Eden, de paradijselijke connectie tussen mens en hond.

Goed Doel De Fûgelhelling

In het noorden van Nederland wordt al sinds de jaren 70 van de vorige eeuw heel goed gezorgd voor allerlei wilde dieren. Voornamelijk vogels worden er weer opgelapt, zodat ze terug kunnen naar de natuur, maar ook vleermuizen, egels en andere dieren worden er door de vrijwilligers geholpen.

Schrijfcoachtip Zomerhitte

Wist je dat zomerse details kunnen helpen om de sfeer te versterken in je verhaal? Het kan zelfs het ongemak van je hoofdpersoon extra benadrukken. In de Schrijfcoachtip van deze maand lees je hoe je dat zou kunnen doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.