zondag 30 april 2023

Writing Berries Maandoverzicht April 2023

April doet wat-ie wil. En o ja, daar heeft deze maand zich zeker qua wispelturig weer aan gehouden. Maar april is ook de maand van Koningsdag en het Bloemencorso Bollenstreek. Het is de maand van stieren en grappen. En zeker van Pasen en lente. Dit leverde afgelopen maand ook weer een bonte verzameling aan artikelen op. 12 stuks om precies te zijn. Met veel bloemen, foto’s en bijzondere uitjes. Ik wens je veel leesplezier! (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

1 april grappen van diverse uitjes

1 april! Kikker in je bil! Geef hem een beschuit. Dan komt hij er vanzelf weer uit. Het is hartstikke leuk om werk te maken van een goede 1 april grap. En deze uitjes deden dat dit jaar wederom met verve!

Bloemen vanaf Keukenhof vertrokken naar Sint-Pietersplein

Zoals ieder jaar vertrokken de bloemen voor de Paus weer vanuit Keukenhof. Maar niet voordat ze natuurlijk waren gezegend voor een goede reis. Met Pasen hulden deze bloemen het Sint-Pietersplein weer prachtig in voorjaarskleuren. (foto: Keukenhof)

Dierentuinnieuws | Afscheid Bokito, geboortenieuws en meer

Het is lente en dus zijn er weer veel kleintjes geboren in de verschillende dierentuinen van Nederland. Maar ook namen we afscheid van Bokito, de man van Blijdorp. En in sommige dierenparken zijn wel heel bijzondere nieuwe bewoners te bewonderen.

Uitgelicht | 50 jaar Van Gogh Museum

De tentoonstelling Kiezen voor Vincent luidde de start van een bijzonder jubileumjaar in voor het Van Gogh Museum. Dit museum bestaat namelijk 50 jaar. De totstandkoming van het museum is bijzonder, net als het gebouw, de tentoonstellingen en natuurlijk het werk van Vincent.

Dier van de Maand Dwergnijlpaard

Wat een koddig dier is het Dwergnijlpaard eigenlijk! Een mini versie van het nijlpaard (of is het andersom?) wat houdt van beschutting, op zichzelf zijn en lekker scharrelen in het regenwoud. Deze maand leer je van alles over dit fantastisch leuke nijlpaardje.

Beroemd Zandvoort in Zandvoorts Museum

Jan Lammers, Alain Clark, Sissi en Toon Hermans hebben allemaal hun leven op een gegeven moment doorgebracht in Zandvoort aan Zee. Sommige bekende Nederlanders wonen nog steeds in deze heerlijke kustplaats. Wie er wonen en woonden ontdek je in deze tentoonstelling.

Bloemencorso Bollenstreek 2023 staat voor de deur

De mooiste file van Nederland gaat binnenkort weer rijden en dat wordt altijd voorafgegaan met een bijeenkomst in Keukenhof voor de pers. De leukste corsonieuwtjes worden dan gedeeld en deze deel ik weer graag met jou.

Hond Gezond 5 tips bij stress

Ja, dieren hebben gevoel en kunnen heel goed stress ervaren en een beetje down zijn. Mijn hondje had er eind maart even heel erg last van, maar er zijn gelukkig manieren om je vriendje of vriendinnetje uit het dipje te halen.

Stadsbeeld Stier

Stier is het sterrenbeeld van eind april en begin mei. Maar Stier is ook een standbeeld in een park waar ik vlakbij ben opgegroeid. Een goede combinatie om Stier eens in het zonnetje te zetten als Stadsbeeld.

Bloemencorso Bollenstreek 2023: Kleurrijk, vrolijk en speels

April is de maand waarop het Bloemencorso door de bollenstreek heen beweegt. De prachtige praalwagens en luxe wagens vol bloemstukken zijn tijdens het Stilstaand Bloemencorso in Noordwijkerhout al te bewonderen. En o wat waren ze weer schitterend dit jaar!

Goed Doel IBREAM

IBREAM is een organisatie die zich inzet voor verschillende Afrikaanse zoogdieren, waaronder het dwergnijlpaard. Zo strijden zij ervoor om leefgebied versnippering te voorkomen en informeren ze de lokale bevolking over deze bijzondere dieren.

Schrijfcoachtip beginnen…

Een goed begin, is het halve werk. Een uitdrukking die waar is, maar hoe begin je? En waar? In deze Schrijfcoachtip heb ik een paar tips voor je die het beginnen iets makkelijker moeten maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.