zaterdag 22 april 2023

Bloemencorso Bollenstreek 2023: Kleurrijk, vrolijk en speels

Als je nog een plekje langs de route van Noordwijk naar Haarlem weet te bemachtigen vandaag, dan kan ik dat van harte aanbevelen. Zestien schitterende praalwagens en heel veel luxe wagens voorzien van de mooiste bloemstukken trekken namelijk vandaag weer door de bollenstreek. Het spektakel van het corso begon natuurlijk al eerder deze week, met het opbouwen en steken van de praalwagens in de hallen te Sassenheim. Gistermiddag reden de wagens naar Noordwijkerhout om alvast door vele toeschouwers uit binnen- en buitenland bewonderd te worden. En met recht, want oh wat zijn de wagens weer prachtig geworden! (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Stilstaand Bloemencorso & Lichtjescorso

Noordwijkerhout is traditiegetrouw de plek waar de corsowagens hun eerste opwachting buiten de hallen maken. In een grote optocht rijden de wagens bij de Brink de Herenweg op, en als je dus op tijd bent, krijg je zo een voorproefje van het rijdende corso. Daarna mag je alle wagens bekijken, aan bloemen snuffelen (niet aanraken) en alles fotograferen natuurlijk. Gisteren werden we ook nog eens getrakteerd op een heerlijk zonnetje. In de avond rijdt de stoet dan een rondje om de gemeente heen waarbij de praalwagens verlicht zijn. Vervolgens rijdt alles door naar de opstelplaats, waar ze vanmorgen voor de mooiste file van Nederland zijn vertrokken.


Bloemenpracht in Noordwijkerhout

De praalwagens en luxe wagens zijn uiteraard een lust voor het oog. Daarnaast is het aan te raden om het plein van het Witte Kerkje in Noordwijkerhout te bezoeken, want daar is nog veel meer moois te zien! Er liggen daar namelijk kunstwerken van bloemen gemaakt door bijvoorbeeld Basisschool de Regenboog. In het kerkje zelf staan vazen vol prachtige voorjaarsbloemen. Denk hierbij aan een regenboog aan bloemen, zoals narcissen, tulpen en blauwe druifjes. Je kijkt werkelijk je ogen uit!


En de winnaars zijn…

Het corso had dit jaar geen thema, maar er is wel door de verenigingen en gemeentes samengewerkt met professionele ontwerpers – en dat is te zien! Aan de kleinste details is aandacht besteed. Met het ontwerp kun je in de prijzen vallen. Dit jaar is de eerste prijs gegaan naar de Afrikaanse Waterpoel van Corsogroep KAVB Hillegom – Haarlem e.o. en arrangeur Michel van Namen. Vooral de details werden door de jury geroemd. Racing Rabbit van KAVB Noordwijkerhout en arrangeurs Angelique Beijk en Shauny de Groot racet er met de tweede prijs vandoor. En het brons is dit jaar voor Proeftuin Noordwijk van Gemeente Noordwijk en arrangeur Nicky Markslag. De kinderjury koos Racing Rabbit als hun favoriet gevolgd door Parrots Paradise, the Hyacinth Macaws (een favoriet van mij, want dit zijn hyacinth macaws gestoken met hyacinten!) en Vier de Lente.


Praalwagen Expo

Wil je de praalwagens van dit jaar ook nog even op je gemak bekijken? Zondag 23 april staan ze allemaal opgesteld in hartje Haarlem! Neem je fotocamera mee en geniet van deze prachtige wagens. Ik ben nu al benieuwd wat het corso ons volgend jaar gaat brengen… Jij ook? Hou dan deze pagina en de website van het Bloemencorso Bollenstreek goed in de gaten. En wil je nog meer bijzondere nieuwtjes over het corso weten? Lees dan: Bloemencorso Bollenstreek 2023 staat voor de deur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.