maandag 3 april 2023

1 april grappen van diverse uitjes

De 1 april-grap is een grap die plausibel genoeg is om te geloven, maar toch dusdanig in elkaar zit dat je gaat twijfelen. Toch? Aangezien dagjes uit jaarlijks overspoeld worden door lollige telefoontjes (zoals ‘Mag ik meneer de Leeuw spreken?’), zijn er ook genoeg uitjes die zelf grappen uithalen met hun bezoekers. Onder het mom van ‘aanstaande zaterdag gaat dit in’ werden er al wat grappen opgezet vorige week. Geniet nog even mee van een aantal grappige pareltjes.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Ballenbak in het Rijksmuseum

Vinden je kinderen het ook zo saai om naar het museum te gaan? Het Rijksmuseum zou op 1 april een heuse ballenbak met glijbaantje plaatsen voor de Nachtwacht. De reacties op de Instagram post zijn in ieder geval niet saai. *Rembrandt wil graag worden opgehaald uit de ballenbak*

Gorilla Bucket in horeca Diergaarde Blijdorp

Ik hou wel van een lekkere salade en dat de horeca van Diergaarde Blijdorp er een smakelijk hapje van zal maken, daar vertrouw ik wel op. Wel een grapje was het dat bezoekers een Gorilla bucket vol rauwe groenten zouden kunnen bestellen, zodat je net als Bokito en zijn familie kan eten. De bucket in de horeca is natuurlijk een grap, maar het is geen grap dat het horeca-aanbod veranderd gaat worden.

Meisje met de Parel bij RTEX Amsterdam

Een niet zo snel opgepakte grap, maar het is een feit dat het Meisje het Rijksmuseum weer heeft verlaten en thuis is in het Mauritshuis. RTEX beweerde dat ze een tussenstop zou maken voor 1 dag afgelopen zaterdag bij de ArtExperience. Je kan daar overigens wel echt middenin schilderijen belanden en dat is geen grapje.

Nonsans-maskers in Duinrell

Dat gegil van ouders in de achtbaan moest maar eens afgelopen zijn en daarom ontwikkelde een team van specialisten van Duinrell het Nonsans-masker. Een masker van een dier wat dat irritante gegil om zou zetten in dierengeluiden. Eigenlijk best een goed idee eigenlijk. Maar helaas… 1 april, kikker in je bil… *kwaak*

Lucas & Steve remix Carnaval Festival in Efteling

Taa ta ta, Taa ta ta, Ta tataaaa, Taa ta ta, Taa ta ta, TAAAAAA. Jaaa je hoeft deze woorden maar te lezen of het liedje van het Carnaval Festival zit in je hoofd. Toch kondigde Efteling aan dat dit iconische liedje zou worden aangepast door niemand minder dan Lucas & Steve. Ook zou de rondreis over de wereld sneller gaan. Grapje natuurlijk! Efteling staat bekend om zijn ludieke 1 aprilgrappen en deze past heel goed in dat rijtje thuis. De ‘after movie’ met bloopers is overigens net zo leuk om naar te kijken. Ergens wel jammer dat er straks niet op een festival ergens in Nederland een Lucas & Steve knaller op basis van dit iconische liedje te horen zal zijn…

Dit is slechts een greep uit alle 1 april grappen van de diverse uitjes van Nederland. Er waren er vast nog meer (voel je vrij om deze door te geven) en hopelijk worden we volgend jaar weer op net zo een leuke manier in de maling genomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.