dinsdag 4 april 2023

Bloemen vanaf Keukenhof vertrokken naar Sint-Pietersplein

Zoals ieder jaar is ook dit jaar het konvooi met voorjaarsbloemen naar het Sint-Pietersplein vertrokken vanaf Keukenhof. Maar uiteraard niet voordat Mgr. Van den Hende, bisschop van Rotterdam, de bloemen, het transport (verzorgd door Koninklijke Van der Slot Transport) en de chauffeurs had gezegend voor een goede reis. Maar voor het zover is, is er al maanden aan voorbereiding aan vooraf gegaan, zodat op Paaszondag de bloemenpracht de harten van velen kan stelen. (foto: Keukenhof)

Sinds 1985 vormt de paasviering op het Sint-Pietersplein een prachtig decor voor bloemen en planten van Nederlandse kwekers en handelaren. Het straalt de vreugde van de lente uit en fleurt de wereld op. Tijdens het uitspreken van het Urbi et Orbi, de zegen over stad en wereld, door paus Franciscus ervaren kijkers over de hele wereld de pracht en kracht van bloemen en planten. Uiteraard worden de bloemen vergezelt door bloemsierkunstenaar Piet van der Burg uit Berkel en Rodenrijs. Hij is voor het tweede jaar de arrangeur van dit bijzondere project. Dit doet hij uiteraard samen met een team van vrijwilligers en Nederlandse kwekers. ‘Het nieuwe leven van Pasen begint in Rome met bloemen uit Nederland. In twee dagen tijd schikken we zo’n 450 meter aan bolbloemen en 7.000 Avalanche rozen tot een bloemenzee. De Avalanche roos is gekozen als hoofdbloem en is niet alleen in de specifieke roomwitte kleur te zien, maar ook in vier andere kleuren. Rondom het hoofdaltaar is een grote rozentuin te zien. Daarnaast wordt er dit jaar ook gebruikgemaakt van diverse groentes als eyecatchers in het bloemwerk. We gebruiken de groentes in plaats van hortensia’s, deze staan door de vroege Pasen nog niet in bloei,’ aldus Piet. Zo zorgt de Nederlandse tuinbouwsector weer voor een prachtig kleurenpallet als decor van de Paasvieringen in Rome 2023.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.