maandag 21 februari 2022

Goed Doel Zoogdiervereniging

De Nederlandse natuur zit vol leven. Hoe leuk is het om een haasje of vos te spotten? En, hoewel veel mensen het spannend vinden, hoe gaaf is het dat de wolf weer in Nederland te zien is? Zoogdieren in de natuur kunnen onze hulp heel goed gebruiken. Want ook binnen onze landsgrenzen hebben sommige diersoorten het zwaar. Zo verdwijnen er steeds meer overlevingsplekken voor vleermuizen in steden en wordt de eikelmuis in zijn voortbestaan bedreigd. De Zoogdiervereniging zet zich in voor alle zoogdieren in Nederland. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Zorg voor zoogdieren

De Zoogdiervereniging zet zich dus in voor alle zoogdieren. Dit doen zij met heel veel vrijwilligers, partners en projecten. Zo worden er bijvoorbeeld mollentellingen georganiseerd, zijn er meldpunten voor als je wolven hebt gezien en zorgen ze voor vleermuiskasten. Daarnaast geven ze voorlichting over de zoogdieren in Nederland, van de mol tot de das en van de vleermuis tot de marter. En alles wat er tussen zit. Hoe meer wij namelijk weten over deze dieren, des te beter kunnen we ze beschermen. Naast voorlichting organiseren ze ook speciale projecten, zoals dat van de Eikelmuis met DierenPark Amersfoort en GaiaZOO.

Sinds 1952

De Zoogdiervereniging bestaat al sinds 1952 en is in eerste instantie opgericht als platform voor iedereen die interesse heeft voor zoogdierkunde en -bescherming. Inmiddels is de vereniging uitgegroeid tot een professionele organisatie die zich actief inzet voor de natuur. Hiervoor wordt actief kennis verzamelt, ontwikkelt en uitgedragen. De Zoogdiervereniging richt zich voornamelijk op de natuur binnen de landsgrenzen, maar ze zijn ook betrokken bij internationale projecten. Want het leefgebied van zoogdieren stopt niet bij de grens.

Steun van donateurs

De Zoogdiervereniging is afhankelijk van donateurs om zo hun goede werk voort te zetten. Wil jij de Nederlandse dieren ook een handje helpen? Dat kan door je eigen tijd in te zetten of juist door een donatie te doen aan de vereniging. Op de website Zoogdiervereniging.nl ontdek je hoe en natuurlijk welke projecten er momenteel extra aandacht krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.