maandag 16 augustus 2021

Hond Gezond 5 tips graanvrij eten

Mijn hondje heeft eczeem aan zijn voetjes. Hij kan dan minutenlang knagen en likken om de jeuk te bestrijden. Jeuk is verschrikkelijk – ik weet er alles van – maar dat likken en knagen helpt natuurlijk niet. Sterker nog: het maakt alles nog erger. Dat het om een allergie ging, wist ik bijna wel zeker. Maar wat? De dierenarts heeft vorig jaar speciale shampoo voor een voetenbadje en een pilletje tegen de jeuk voorgeschreven. Het is mogelijk om via een heel uitgebreid eliminatiedieet uit te zoeken waar hij dan allergisch voor was, maar daar was ik zonder dieet snel achter: mijn hondje heeft een glutenallergie. Ik ben op zoek gegaan naar tarwe en graanvrij eten. Dat was nog een zoektocht, want via veel normale verkoopkanalen is dat niet altijd te vinden. Maar… het is gelukt. En er is meer te vinden, dan je denkt. Vandaag 5 graanvrije tips voor snacks en brokjes voor hondjes die geen graan mogen eten. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Disclaimer: ik ben geen dierenarts of voedingsspecialist. Wat ik hier vertel, zijn mijn eigen ervaringen. Deze kunnen natuurlijk verschillen van jouw ervaringen. Ik heb gemerkt dat mijn hondje door graanvrij eten te geven, de eczeemplekjes op zijn voeten aanzienlijk zijn verminderd. Heeft je hond ook eczeem op zijn voetjes? Raadpleeg je dierenarts!

1. Renske Natuurvoeding brokjes

Je kent Renske Natuurlijke voeding waarschijnlijk vooral van de verse gestoomde vleesmaaltijden. Mijn hondje houdt ervan. Maar afwisseling met een knabbeltje is natuurlijk wel zo lekker voor zijn gebit. De brokjes zijn er met én zonder graan. Die zonder graan zijn er weer in verschillende varianten, zodat je qua smaak ook kan afwisselen. Renske.com

2. Caro Croc brokjes

Brokjes vol smaak van Hollandse bodem. Voor de broodnodige afwisseling zet ik mijn hondje naast gestoomde vleesmaaltijden ook graag de brokjes van Caro Croc voor. Het is speciaal voor honden die graan niet goed verdragen. Ideaal dus voor mijn hondje. Ik vind het ook fijn dat het van Nederlandse makelij is, net als Renske en de volgende tip Van Pom. De brokken zijn lekker bros, maar mijn hond heeft wel wat te knabbelen! Caro Croc heeft overigens heel veel verschillende soorten brokken, zodat er voor iedere hond iets te vinden is, wat bij zijn leefstijl past. CaroCroc.nl

3. Van Pom voeding

Een tijdje geleden schreef ik al over Van Pom voeding, omdat het een fijne aanvulling is op gewone voeding voor honden. Ontstaan uit een behoefte voor Pom, de hond en het gezichtje van het merk, zijn heerlijke maaltijden met onder meer zoete aardappel, bietjes, fruit, kruiden en meer. Van Pom is helemaal plantaardig en is geschikt om te combineren met (rauw) vlees en brokjes.

4. Edgard Cooper snacks

De gedroogde vleesreepjes met fruit van Edgard Cooper zijn lekkere snacks voor je hond. En natuurlijk graanvrij. 10 procent van de opbrengst gaat naar de Edgar Cooper Foundation die zich inzetten voor zwerfhonden op Sri Lanka. Dat is dus helemaal snoepen met een goed gevoel. Qua vlees zit er lam en rund in, aangevuld met fruit. Mango en aardbei bijvoorbeeld of appel en peer. Mijn hondje vind het heerlijk.

5. Rauwe voeding

Ik ben er persoonlijk geen voorstander van (dat mag, want iedereen mag zijn hond voeden hoe hij of zij wil), maar het mag in een opsomming van graanvrij eten natuurlijk niet ontbreken: rauwe voeding. Hierbij geef je je hond rauw vlees te eten. En dat is natuurlijk altijd graanvrij. Lees meer over rauwe voeding en andere voedingsmiddelen die goed zijn voor de huid van je hond op Dierbewust.nl, een vooraanstaande website over voeding voor honden.

Wil je meer weten over voeding voor je hond? Vraag het je dierenarts of diervoedingsdeskundige.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.