maandag 30 augustus 2021

5 tips om je vakantiegevoel vast te houden

Het is echt zo. De vakantie is (bijna) voorbij. Schoolboeken moeten worden gekaft, de leukste schoolspulletjes uitgezocht bij Hema, Action of Bruna en de tas staat al klaar om weer te beginnen. En natuurlijk het werk dat weer lonkt. Op naar kantoor (met ook van die leuke schoolspulletjes van Hema, Action of Bruna), laptop afgestoft of weer je werkkleding aan. Zo een einde van de vakantie voelt altijd een beetje weemoedig. Die heerlijke lange dagen en avonden samen zijn weer voorbij en de regelmaat van werk, school en studie geeft je dag een heel andere sfeer… De vakantie lijkt dan ineens zo ver weg. Met deze tips kun je dat vakantiegevoel wellicht nog eventjes wat langer vast houden! Zelfs in het ritme van je werkdag. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

1. Plan iets leuks

Wat heb je tijdens de vakantie gedaan waarvan je meteen dat vakantiegevoel kreeg? Was dat een dagje naar het strand, lekker borrelen bij een strandtent? Of was dat die picknick in het park met vrienden die je al lang niet had gezien. Maar ook een dagje dierentuin, pretpark, museum of ieder ander uitje waar je een fijn gevoel van krijgt, is ideaal om dat vakantiegevoel weer van terug te krijgen. Plan dus iets leuks voor het einde van de week of juist doordeweeks. Ga er even op uit en geniet van die momenten die je op vakantie ook hebt meegemaakt.

2. Eet en drink een vakantiehapje en drankje

Het lekkerste van vakantie is soms dat ene drankje of hapje wat je jezelf de rest van het jaar niet voorzet. Dat kruidenbittertje, een cocktail of juist een bepaald toetje. Of maak een maaltijd klaar uit het land waar je op vakantie bent geweest. Trakteer jezelf een keer op dat lekkers, maar niet te vaak natuurlijk, want dan is het speciale er weer vanaf.

3. Luister naar je vakantie hits

Het maakt niet uit waar je naar op vakantie gaat, er klinkt altijd wel ergens muziek. Dat kan de laatste top40 hit zijn, maar ook een lokaal nummer wat lekker blijft hangen. Muziek is heel sfeerbepalend. Draai die nummers nog even. Dan droom je zo weer weg naar dat strand, de camping, het hotel of de bergen…

4. Ga lekker naar buiten

Als je op vakantie bent, ga je er vaak op uit. Je wilt immers van alles van de omgeving zien. En als je gaat kamperen, ben je ook het grootste deel van de dag buiten te vinden. Probeer daarom tijdens een school- of werkdag wat vaker buiten te zijn. Ga wandelen in de pauze, ga op de fiets naar werk of school en geniet van de natuur. Je kan als dagje uit bijvoorbeeld een mooie wandeltocht plannen in de bossen. Nu de herfst er zachtjes aan aankomt, kun je weer genieten van prachtige veranderingen in de natuur.

5. Doe iets leuks met je vakantiefoto’s

Jawel, ook jij hebt vakantiefotootjes gemaakt met je mobiel of met een camera. Al die herinneringen staan nu op je computer. Doe er eens wat leuks mee. Je kan bijvoorbeeld je bureaublad van je computer opfleuren met die vrolijke vakantiefoto. Iedere keer dat je opstart, geniet je weer even van die mooie vakantietijd. Sommige computers laten het toe om een diavoorstelling te maken op je beeldscherm, zodat je iedere tien minuten – of welke interval je ook kiest – een andere foto te zien krijgt. Verder is het leuk om een fotoboek te maken of een mok, placemat, kalender, muismat, telefoonhoesje of een T-shirt – om slechts enkele mogelijkheden te noemen – met je favoriete foto’s. Met dat lekkere vakantiedrankje en vrolijke muziekje erbij, ben jij dan weer helemaal terug op vakantie.

Succes met het opstarten van werk en school.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.