woensdag 4 augustus 2021

Geboortenieuws uit WILDLANDS, DierenPark Amersfoort en ZooParc Overloon

Babydieren, ze zijn altijd een goede reden om naar de dierentuin te gaan. In de Nederlandse dierentuinen gaat het gelukkig goed met de babyboom. Afgelopen week zijn er weer bijzondere dieren geboren. Dit keer in WILDLANDS Adventure Zoo in Emmen, DierenPark Amersfoort en in ZooParc Overloon. Lees snel verder om te ontdekken welke jonge dieren je in die dierentuinen kan spotten. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

WILDLANDS verwelkomt twee onagers

In het Emmense WILDLANDS zijn twee onagerveulens geboren. Het is geen tweeling, want ze hebben beide een andere moeder, maar wel dezelfde vader. Het is bijzonder dat ze in dezelfde nacht zijn geboren. De beide hengstenveulens en hun moeders maken het goed. Ze wonen in WILDLANDS bij de kamelen in Serenga rondom de ‘ontspoorde’ trein. De onager staat bekend als de Aziatische wilde ezel, maar wordt ook wel paardezel of halfezel genoemd. Na een draagtijd van één jaar komt de onager ter wereld. Na de geboorte – en dat is heel bijzonder – kan de kleine al rennen. Ze blijven tot anderhalf jaar afhankelijk van hun moeder. WILDLANDS is het enige Nederlandse dierenpark waar je deze bijzondere dieren kan bewonderen. (foto: WILDLANDS Emmen)

Sneeuwuiltjes geboren in DierenPark Amersfoort

Het zijn nu nog grijze uilskuikens, maar binnenkort hebben ze net zo een imposant wit verendek als hun ouders. De drie sneeuwuilkuikens van DierenPark Amersfoort zijn onlangs uit het ei gekropen. ‘Bij één van de kuikens zijn net boven de poten al een paar witte veertjes te spotten,’ vertelt dierverzorger Mirthe Wesbonk. ‘De sneeuwuil is bij bezoekers vooral bekend van de Harry Potterserie, er lopen nu dus drie kleine ‘Hedwigjes’ rond in ons park.’ De eerste weken van hun leven zaten de jongen veilig onder moeders vleugels. Inmiddels verlaten de drie kuikens af en toe het nest en gaan samen aan de wandel, op ontdekking door het verblijf. Nu de drie jongen rondwaggelen, zorgen beide ouders voor hen. (foto: DierenPark Amersfoort)

Fossa’s geboren in ZooParc Overloon

Nog zo een bijzondere en unieke geboorte: in ZooParc Overloon zijn twee fossa’s ter wereld gekomen. Hiermee is het Brabantse dierenpark de eerste in Nederland waar dat is gebeurd. De fossa jongen zijn een mannetje en een vrouwtje en werden in het kraamhol geboren. Inmiddels hebben de kleintjes samen met hun moeder Mandaka het buitenverblijf al ontdekt. Moeder Mandaka verblijft al een tijdje in ZooParc Overloon. Van den Heuvel: ‘De vader heet Manakara en is pas sinds november 2020 inwoner van ZooParc. Tijdens de paartijd hebben we ze bij elkaar gebracht en met succes, zo blijkt.’ De fossa is het grootste inheemse roofdier op Madagaskar. Daar leeft hij in de bossen, waar hij jaagt op vogels en lemuren, zoals de ringstaartmaki. Ze lijkt enigszins op een katachtige en wordt daardoor ook wel fretkat genoemd. De fossa is te herkennen aan zijn korte bruine vacht met lange staart. (foto: ZooParc Overloon)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.