zaterdag 7 augustus 2021

Dierentuinnieuws met geboortes, verjaardag en uitvliegende vogels

Augustus is hier en er zijn alweer zoveel leuke dingen gebeurd in de Nederlandse dierentuinen. Zo gaat de geboortegolf gewoon door (zoals je al eerder deze week kon lezen), zijn er nieuwe bewoners en natuurlijk nog steeds toffe zomeravondopeningen (maar die kun je bij de dierenparken op hun eigen websites vinden). De laatste en leukste Dierentuinnieuwtjes heb ik voor je bijeen gebracht. Klik snel op Meer Lezen en geniet! O en als je van plan bent binnenkort een dierentuin te bezoeken, vergeet dan niet van te voren een aankomsttijdslot te boeken! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Twee hyena’s geboren in Beekse Bergen

Hoera! Er zijn twee hyenaatjes geboren in Safaripark Beekse Bergen. Nu wonen er vier pups in het Hilvarenbeekse dierenpark. Deze twee zijn zo’n vijf weken geleden in een hol onder de grond geboren. Al die tijd zijn ze door hun moeder, Jayla, verzorgd totdat ze dus groot genoeg waren om naar buiten te gaan en het verblijf te verkennen. De vier kleintjes en hun moeders liggen vaak samen in het hol, terwijl iedere moeder voor hun eigen jongen zorgt. Dat is heel mooi om te zien. (foto: Mariska Vermij-Van Dijk/Beekse Bergen)

Waldrapp ibissen uit GaiaZOO terug naar de natuur

GaiaZOO zet zich in voor de dieren in het wild. Dit doen zij door middel van educatie, het eigen natuurbehoudfonds en actief door dieren in hun natuurlijke leefgebied te beschermen om zo de biodiversiteit in stand te houden. Afgelopen voorjaar zijn daarom vier jonge Waldrapp ibissen vanuit de dierentuin naar Spanje vertrokken, waar ze zich bij hun wilde soortgenoten hebben gevoegd. De prachtige Waldrapp ibis lijkt groen en paars als de zon op zijn zwarte veren valt. Het is een prachtige verschijning. Echter stierf door landbouw, gif en jacht deze vogels in het wild uit. Dankzij fokprogramma’s in verschillende dierenparken waar deze vogels nog wel woonden, wordt de natuurlijke populatie langzaamaan uitgebreid. Het uitzetten in het wild gaat in kleine stapjes, want ze moeten natuurlijk wennen aan zelf voedsel zoeken en leven in het wild. Na vier weken wennen in de verwilderingsvolière mochten de vier van GaiaZOO naar buiten. Ze zijn gezenderd, zodat onderzoekers hen kunnen volgen. (foto: GaiaZOO)

Feest in Dierenrijk: Htoo Yin Aye is jarig

Afgelopen week werd in Dierenrijk de verjaardag van olifant Htoo Yin Aye groots gevierd met de olifantenfamilie. Htoo Yin Aye is 40 jaar geworden en werd verrast met allerlei lekkere fruitjes en stukken brood op een bedje van groen. Htoo Yin Aye verblijft sinds eind 2013 in Dierenrijk. Ze is de moeder van onder meer Ma Palai, Jīng en Rashmi, die ook in de dierentuin in Mierlo verblijven. Van harte gefeliciteerd Htoo Yin Aye! En nog vele jaren erbij gewenst. (foto: Dierenrijk)

Canadese bevertjes AquaZoo zetten eerste stapjes

Een tijdje geleden zijn er Canadese bevertjes geboren in het Friese AquaZoo Leeuwarden en onlangs hebben ze allevier hun eerste stapjes buiten het kraamhol gezet. Samen met hun grote zus, die vorig jaar zomer werd geboren. Ze trekken heel erg naar elkaar toe, wat goed is, want zo kan zij vast ervaring op doen, mocht ze ooit zelf moeder worden. De kleintjes zijn dus, samen met zus en moeder, al geregeld in het buitenverblijf te spotten. (foto: AquaZoo Friesland)

Nieuwe zwarte neushoorn voor Beekse Bergen

Nog een nieuwtje uit Hilvarenbeek en wel een heel bijzondere. Graag stellen ze je Ebi voor, een zwarte neushoorn afkomstig uit een Tsjechisch dierenpark. Ebi is een mooie dame en komt te wonen bij mannetje Hodari, die vanuit het Safari Resort naar een compleet nieuw verblijf is verhuisd in het park zelf. Hodari en Ebi gaan hopelijk samen een bijdrage leveren aan het managementprogramma van de zwarte neushoorn, aangezien deze neushoornsoort ernstig met uitsterven wordt bedreigd. (foto: Mariska Vermij-van Dijk/Beekse Bergen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.