donderdag 29 november 2018

Winters genieten van Winter WILDLANDS

Vorige week dinsdag 20 november ging ik op bezoek bij Winter WILDLANDS in Emmen. Eerst gezellig aan de koffie natuurlijk en daarna op ontdekkingstocht door de werelden van Nortica, Serenga en Jungola. Omdat in de wintermaanden het doordeweeks een stuk rustiger is in het park, heeft WILDLANDS een speciaal winters weekprogramma opgesteld. Dat betekent iets meer voederpresentaties en delen van het park zijn beperkt geopend. Maar dat neemt niet weg dat er weinig te beleven valt! (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries – WILDLANDS, november 2018)

Speciaal voor de winter

Het leuke aan Winter WILDLANDS is dat er speciale activiteiten zijn doordeweeks. Zo rijdt er een hop-on, hop-off treintje door Serenga – soms zelfs met Djembé spelers achterin – en kun je bij de nijlpaarden en savannedieren in de stallen kijken. Daarnaast zijn er extra presentaties bij de giraffen, lori’s, maki’s, leeuwen, pinguïns en vlinders. En vindt er een training van de zeeleeuwen plaats waarbij je aanwezig mag zijn. Het dagprogramma is verder aangepast, waarbij er activiteiten zijn in Nortica tussen 10 en 1 uur, in Serenga tussen half 12 en 3 uur en in Animazia van 12 tot 3 uur. Jungola heeft extra activiteiten tussen half 3 en 5 uur, maar de Rimbola River vaart al vanaf 10 uur in de ochtend.


Puur genieten

Dankzij het aangepaste winterprogramma valt er veel te zien en te beleven in het park. Bovendien is het ook wel fijn om zo van Nortica via Serenga naar Jungola te reizen. Dat geeft de dag weer een heel ander doel. Bovendien is het echt geweldig om op slechts een paar centimeter van de nijlpaarden te staan in de stal. En hoe leuk is het om de leeuwen als een kluwen op elkaar te zien liggen? Ik vond het echt genieten van de frisse wind en de dieren. Als het wat rustiger is in het park, is het ook leuk om puur dieren te fotograferen, zonder dat je er toevallige menigtes of voorbijgangers op hebt staan. Is het tijd om op te warmen? Het in de kassen gelegen Tropisch regenwoud van Jungola is altijd behaaglijk. Het winterprogramma biedt je weer een heel andere kijk op het park.


Praktische informatie

Trek je warme winterjas aan, neem je handschoenen mee en doe een muts op en ga lekker naar WILDLANDS. Het winterse weekprogramma van Winter WILDLANDS duurt tot en met 15 februari 2019. Alleen in de kerstvakantie en voorjaarsvakantie geldt het normale dagprogramma van het park (evenals in de weekenden). Voor Winter WILDLANDS betaal je de reguliere entree (voor jaarkaarthouders is de entree uiteraard gratis). Bij de entree van het park krijg je een dagprogramma met daarop de speciale activiteiten van de dag en wanneer er een presentatie gegeven wordt. Ik vond het echt genieten zo in het park. Er is veel te zien en te beleven. Een echte aanrader voor de doordeweekse dierentuinbezoeker!

Meer informatie: Wildlands.nl.

2 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.