vrijdag 16 november 2018

Goedgemutste Langnek vraagt aandacht voor Eenzame Ouderen

Gisteren, donderdag 15 november, was het alweer een gezellige boel in Efteling bij het IJspaleis. Ja, de Winter Efteling is in volle gang en dat betekent veel speelplezier in winterse sferen. Maar er was nog iets anders gaande, namelijk een breidag van innocent. Want met deze koude dagen hebben de Sprookjesbosbewoners hun sjaals en oorwarmers uit de kast gehaald om lekker warm te blijven. Zo ook Langnek die tijdens het vertellen van zijn prachtige verhaal een sjaal en oorwarmers draagt. Want ja, daarboven in de lucht is het natuurlijk een stuk frisser dan aan de grond. Dit jaar echter, heeft Langnek eens wat anders op zijn kale hoofd gezet. Namelijk een met de hand gebreide muts. Met deze lekkere warme muts vraagt ook Langnek aandacht voor eenzame ouderen in Nederland. (foto’s: Efteling & innocent)

Goedgemutste breicampagne

Ieder jaar klimmen vele jonge en oudere breiers en breisters in de breipennen (en haaknaalden) voor de Goedgemutste Breicampagne. Er worden dan duizenden kleine mutsjes gebreid die op de kleine smoothies van innocent worden geplaatst in januari. Met de verkoop van deze Goedgemutste Smoothies steunen we het Nationaal Ouderenfonds. Om nog meer aandacht voor deze campagne te vragen, werkt innocent samen met verschillende instanties. En dat levert dus altijd een heel leuke, verrassende dag op.
Brei ook mee
voor eenzame ouderen


Goedgemutst in Efteling

Terug naar gisteren: in het IJspaleis kwamen ouderen en jongeren gisteren bij elkaar om te breien. Dit keer niet om kleine mini mutsjes te breien, maar om samen voor Sprookjesbosbewoner Langnek een grote, warme, wintermuts te breien. Dit event trok natuurlijk de aandacht in het park. En zo vroeg (en vraagt) Efteling extra aandacht voor eenzame ouderen. Zelfs Roodkapje klom in de breipennen en hielp de meesterbreisters van het eerste uur mee om haar grote vriend een warme wintermuts te geven. Misschien heeft ze de smaak nu ook wel te pakken om met haar oma in het Sprookjesbos lekker te breien.


Verwonderen

‘In de Efteling verwonderen we graag jong en oud. De winter is bij uitstek een seizoen om samen de warmte op te zoeken. Wij dragen als Efteling daarom de Goedgemutste Breicampagne een warm hart toe, omdat wij geloven dat niemand in Nederland eenzaam hoeft te zijn,’ aldus Mariëtte Siezenga, communicatiespecialist bij de Efteling.

Extra aandacht

Jiri Staats, brand manager bij innocent drinks en opperhoofd van de Goedgemutste Breicampagne: ‘Met de Goedgemutste Breicampagne vragen we elk jaar aandacht voor de meer dan één miljoen eenzame ouderen in Nederland. Tijdens deze koude wintermaanden doen we een beroep op de warme harten van de Efteling en diens bezoekers met deze unieke samenwerking. Want samen staan we sterk in het voorkomen en verhelpen van eenzaamheid.’

Bijzonder warm

En Langnek? Die is reuzetrots op zijn prachtige wintermuts! Hij gaat deze daarom ook de hele winterperiode dragen. Kom ook de warme wintermuts van Langnek bewonderen in de Winter Efteling. Voor meer informatie kijk je op efteling.com.
En koop in januari Goedgemutste Smoothies. Zo help jij ook ouderen uit hun isolement te halen. Meer weten of mee doen? Check dan DeGoedgemutsteBreicampagne.nl.

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.