woensdag 14 november 2018

Museum Beelden aan Zee: uitwaaien met standbeelden

Elke keer wanneer ik in Scheveningen van het strand geniet, zie ik ze: de vrolijke beelden die de boulevard en haar trappen op komische wijze opfleuren. Er staat er eentje haring te happen, een ander met een kroontje op kijkt naar een visje en weer een klein poppetje zit vrolijk met een blokje op de trap over het strand uit te kijken. Deze beelden zijn gemaakt door Tom Otterness en ze vertegenwoordigen verschillende sprookjes. De collectie heet daarom ook SprookjesBeelden aan Zee. Het terras met trap bezoek je gratis. Maar als je de koddige beeldjes volgt naar boven dan kom je via de duinen bij het gezellige Museum Beelden aan Zee waar nog meer moois op je wacht. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Genieten aan zee

De collectie SprookjesBeelden aan Zee op de Boulevard van Scheveningen (vlakbij SeaLife Scheveningen) springt meteen in het oog. De haringeter zie je al van verre boven de zee uittorenen. De beelden maken nieuwsgierig en ze zijn erg leuk om interactieve foto’s mee te maken. Loop de trappen op naar boven en volg de poppetjes naar de duinen. Hier liggen ook een paar prachtige sculpturen op je te wachten. Het is slechts een voorproefje van wat er nog meer te bewonderen is in het museum zelf.


Verschillende tentoonstellingen

Het museum ligt een beetje verborgen in de duinen aan de Harteveltstraat. Dankzij goede bewegwijzering en de Tom Otterness beelden is het zeer gemakkelijk te vinden. Het lage gebouw biedt bij binnenkomst een mooie entree met winkel en gezellig museumcafé. De koffie en thee staat al klaar en er zijn diverse gebakjes en dergelijke verkrijgbaar. Vervolgens zijn er verschillende zaaltjes en zalen vol prachtige beelden. In de grote zaal (en de daarop volgende halletjes en zaaltjes) zijn nu sculpturen te zien van Ossip Zadkine, maar dat wisselt regelmatig. Er is ook een gipsotheek met studies en gipsbeelden. En er staan beelden van het koningshuis op het terras. Ga ook zeker naar buiten het terras op. Naast gekke en tot de verbeelding sprekende beelden heb je daar ook een schitterend uitzicht over zee.


Leuk museum aan het strand

Museum Beelden aan Zee is een zeer leuk museum aan het strand van Scheveningen. Als je toch een dagje aan het strand bent of bijvoorbeeld SeaLife hebt bezocht, ga er dan zeker eens kijken. Op de website www.beeldenaanzee.nl vind je nog meer informatie over het museum, de tentoonstellingen, de beelden en de entreeprijzen.

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.