vrijdag 2 november 2018

Winterfair in Dickensstijl in De Beeldentuin

Het is nog herfst, maar de winterse sferen beginnen al te komen. Zo ook bij De Beeldentuin in Garderen. ’t Veluws Zandsculpturenfestijn is weer voorbij, maar nu wordt het terrein omgetoverd tot een prachtig, sprookjesachtig winters decor. Ga mee terug naar het Engeland van 1850 tijdens de Winterfair in Dickensstijl bij De Beeldentuin in Garderen. Dit evenement is te bezoeken van 29 november tot en met 1 december en dan weer van 5 tot en met 8 december. (foto: De Beeldentuin)

11 jaar Winterfair

Het is alweer de 11de editie van de Winterfair van De Beeldentuin. Dat is niet voor niets, want het heeft een geweldige sfeer. Er zijn kraampjes met uiteenlopende producten voor huis en tuin, er zingen koren, een accordeonist speelt muziek, geniet van vuurkorven, snoep van de gepofte kastanjes en laat je verrassen door de demonstraties van oude ambachten. Ook binnen doe je volop inspiratie op. Helemaal bijzonder is de Dickensstijl die voor de Winterfair is gekozen. Iedereen is verkleed als personages uit de boeken van Charles Dickens. Zelfs de mensen achter de kraampjes. Het is net of je even teruggaat in de tijd.

Wensboom

Net als ieder jaar staat er ook weer een vrolijk verlichtte wensboom op de Winterfair. Hier mag je een kaartje in hangen, met daarop natuurlijk een wens voor iemand van wie je houdt. De wensen komen misschien wel uit… Na afloop van de Winterfair worden alle wensen gelezen en gaat de organisatie namelijk een aantal wensen vervullen!

Winterse hapjes

Natuurlijk is de Winterfair niet compleet zonder heerlijke snacks en maaltijden. Tijdens de fair is Brasserie-lunchroom de Rozentuin gewoon open. Hier wordt je bediend door onder andere mensen met een verstandelijke beperking. Er staan al winterse gerechten klaar, zoals erwtensoep, GlĆ¼hwein en een warme kop chocolademelk. Of kies je toch voor een lekkere oliebol met poedersuiker! Dat wordt genieten. Daarnaast is er ook nog een overdekt winterterras waar de lekkerste winterse hapjes geserveerd worden.

Praktische informatie

Heb je al helemaal zin om met blossen op je wangen van de winterse sferen te genieten bij De Beeldentuin in Garderen? De Winterfair in Dickensstijl is geopend van 29 november tot en met 1 december en van 5 december tot en met zaterdag 8 december. Op deze dagen is De Beeldentuin geopend van 10:00 tot 21:00 uur, op zaterdag tot 17:00 uur. Kinderen tot en met 13 jaar mogen gratis naar binnen, de toegang voor 14 jaar en ouder bedraagt € 6,50. Parkeren is gratis. Wil je meer weten of alvast een voorproefje nemen? Kijk dan op www.winterfairgarderen.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.