donderdag 1 november 2018

Geniet vanaf 12 november van de Winter Efteling

Kan een sprookjespark er nog magischer uitzien? Jazeker wel. Want als Vadertje Winter neerstrijkt in de Efteling, dan krijgt het park een nog meer feeƫrieke uitstraling. Alles is verlicht met kleine lampjes. Er ligt sneeuw in de bomen, omdat de kussen en dekbedden van Vrouw Holle goed zijn opgeschud en er klinkt overal muziek. Vanaf 12 november kun je tot en met 31 januari 2019 weer volop genieten van een extra magische Winter Efteling. (foto: Efteling)

20 jaar Winter Efteling

Het is overigens een bijzonder jaar voor het sprookjespark: de Winter Efteling bestaat 20 jaar. In 1999 werd de eerste editie gehouden als een proef. Dit pakte zo spectaculair uit, dat het evenement niet meer weg te denken is uit het park. En zeg nu zelf, wanneer je met warme chocomelk en een Unox/Efteling muts door het sprookjesbos wandelt, dan is de winter toch eigenlijk pas echt compleet?

Speciale attracties en winterse sferen

Net als voorgaande jaren wordt het hele park versierd met winterse versieringen en lichtjes. De vogel van Vogel Rok krijgt waarschijnlijk weer een sjaal om en Langnek zet zijn oorwarmers weer op. Natuurlijk komen er ook speciale winterse attracties. Zo zal de schaatsbaan weer worden aangelegd en kunnen kinderen lekker spelen in het overdekte IJspaleis. In het IJspaleis komen de Sneeuwprinses en Vuurprins regelmatig een feestje vieren met zang en dans. Is langlaufen meer je ding? Dat kan ook in het park. Omdat het eerder donker is, worden er Vreugdevuren aangestoken. Kom zeker even langs, want bij de vuren wordt geregeld gezongen. Villa Volta komt krakend tot leven met een 3D projectie op de gevel. En parkshow Raveleijn is in de avonduren ook extra spannend. De waterattracties zullen in verband met de winterse temperaturen niet open zijn.

Speciale openingstijden

Tijdens de Winter Efteling is het park dagelijks geopend. Tijdens de weekenden van Winter Efteling is het park open van 11.00-19.00 uur, in de Kerstvakantie (22 december t/m 6 januari 2019) zelfs tot 20.00 uur. Het is zelfs mogelijk om Oud & Nieuw in Winter Efteling te vieren. Wil je meer weten over openingstijden of meteen je entreekaartjes aanschaffen? Ga dan naar Efteling.com.

1 opmerking:

  1. De winter Efteling is echt magisch. Ik ben er ook een paar keer geweest en het blijft geweldig

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.