dinsdag 6 november 2018

Betoverend: China Light in Ouwehands Dierenpark

Een aantal jaar geleden streek China Light neer in de Botanische Tuinen te Utrecht, Burgers’ Zoo in Arnhem en in Beekse Bergen te Hilvarenbeek. Dit jaar verandert Ouwehands Dierenpark in Rhenen in een betoverend spektakel tijdens dit magische lichtfestival. Vanaf 30 november tot en met 6 januari 2019 geniet je van de meest mooie lichtkunstwerken in het dierenpark. Overdag zijn de lantaarns al prachtig en kleurrijk, maar als het donker wordt en de lichtjes gaan aan… dan is het net of je in een sprookjesboek terecht gekomen bent. (foto: Ouwehands Dierenpark)

China Light: chinees lichtspektakel

China Light heeft zijn oorsprong in de Chinese Nieuwjaarsviering. Het is een lantaarnfeest dat in China plaatsvindt op de vijftiende dag van het nieuwe Chinese jaar en sluit daarmee op spectaculaire wijze de nieuwjaarsvieringen af. Het lantaarnfestival is ook onderdeel van een legende. Zo was er een Chinese god die de mensen wilde straffen door de aarde in brand te steken. Maar een oude, wijze man wist daar wel raad op. Alle mensen moesten lantaarns en fakkels en vuurwerk afsteken. Zo zou de god denken dat de aarde al in brand stond. En dat foefje lukte, de god liet de mensen met rust. Tijdens het lantaarnfestival worden in China overal lampionnen opgehangen en er zijn verschillende festivals met lichtkunstobjecten. Ieder kunstwerk vertelt het verhaal van een legende of traditioneel Chinees verhaal. Het is werkelijk een magisch, kleurrijk en zeer sfeervol spektakel.

Chinese magie in Rhenen

Een stukje van deze magie komt deze winter naar Ouwehands Dierenpark. Dat is natuurlijk niet zo vreemd, want Xing Ya en Wu Wen de Reuzenpanda’s wonen er immers ook. Het park wordt versierd met prachtige lantaarns en lichtkunstwerken. Sommigen zijn echt metershoog en meterslang. Verbaas je bij de prachtige draak, geniet van de pandalantaarns en laat je vervoeren door grote insecten en bloemen. China Light is werkelijk een spektakel dat je een keer beleefd moet hebben.

Informatie

China Light opent haar deuren vanaf 30 november aanstaande en eindigt op 6 januari 2019. Wil je China Light in Ouwehands Dierenpark ook bezoeken? Kijk voor meer informatie, openingstijden en tickets op Ouwehand.nl.

1 opmerking:

  1. Lijkt me erg mooi om te zien. Ooit eens in de zoo van Antwerpen gezien. Helaas niet in het donker.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.