donderdag 19 juli 2018

Universiteitsmuseum Utrecht zoekt ontsnappers

*edit* wegens groot succes is het niet meer mogelijk om te reserveren voor de testdag

Escape Rooms zijn superleuk en er zijn er heel veel van in Nederland. Maar de ene is veel moeilijker dan de andere. En veel van de Escape Rooms zijn veel te eng voor kinderen. Daar moet wat aan gedaan worden, vindt het Universiteitsmuseum in Utrecht en daarom hebben zij zelf een Escape Room ontwikkelt. Echter moet deze nog even worden uitgetest. Daarvoor zijn ze op zoek naar… gezinnen die willen ontsnappen! (foto: Universiteitsmuseum Utrecht, Lize Kraan)

Testen op 22 augustus

Voor de test zoekt het Universiteitsmuseum Utrecht gezinnen met kinderen tussen de 10 en 14 jaar. Je hoeft geen wetenschappelijke kennis te hebben, maar wel moeten jullie houden van puzzelen en raadsels oplossen. Deelname is gratis, maar door de beperkte toegang is reserveren noodzakelijk. Dit doe je door een aanmeldingse-mail te sturen naar reserveren.museum@uu.nl. De test duurt ongeveer een uur en vindt plaats op woensdagmiddag 22 augustus tussen 13.00-15.30 uur in het Universiteitsmuseum aan de Lange Nieuwstraat. Alle families die reageren ontvangen een e-mail.

Meten is weten

Meten is weten en het is natuurlijk wel heel des Universiteitsmuseum Utrecht om te testen of de Escape Room wel leuk, spannend en uitdagend genoeg is. De Escape Room wordt ontwikkeld in samenwerking met wetenschappers van de Universiteit Utrecht. Marleen Lutters van het Universiteitsmuseum zegt daarover: ‘Om te kijken of onze Escape Room nog leuker, moeilijker of spannender kan, willen we graag advies van bezoekers. Daarom zoeken we families met twee kinderen tussen de 10 en 14 jaar die ons willen helpen.’ De onderzoekers gaan aan de slag met de uitkomsten van deze test. De verbeterde Escape Room is te beleven tijdens het Weekend van de Wetenschap op 7 oktober op de Uithof.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.