donderdag 26 juli 2018

Hitteplan in pret- en dierenparken

O moeder wat is het heet! En nee ik heb het niet over die leuke televisieserie van vroeger. Het is warm in Europa en ook in Nederland stijgt het kwik bijna de thermometer uit. En ik vind het heerlijk! Maar het is wel warm en dus is het Nationale Hitteplan van kracht. Dit hitteplan is opgesteld door de RIVM en houdt onder meer in dat je beschermende kleding moet dragen, doe geen arbeid in de hete middagzon, smeer de huid goed in met antizonnebrandcrème, drink voldoende water, probeer verkoeling te vinden en let een beetje op elkaar. Of zo een plan nu nodig is of niet, een beetje op elkaar letten is natuurlijk best fijn. De pret- en dierenparken houden er overigens een eigen hitteplan op na. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – DierenPark Amersfoort, 26 juli 2018)

XL Waterfeestje in DierenPark Amersfoort

Het jarige DierenPark Amersfoort biedt de hele zomervakantie verschillende kinderfeestjes aan. Speciaal voor deze heerlijk warme zomer is er in het DinoPark een XL Waterfeestje bij gekomen. Je hoeft geen waterspeelgoed mee te nemen, want het park heeft supersoakers en speelgoed genoeg. In het schaduwrijke DinoPark is het met de waterpistolen en sproeiers heerlijk vertoeven. Ook in de Bosbeek mag er volop gespeeld worden door kinderen en ouders. Neem dus je zwembroek en handdoek mee voor dit superleuke waterfeestje tussen de dieren. Overigens zijn er voor mensen veel verkoelende ijsjes te koop in de dierentuin. De dieren die hebben vandaag ook lekker ijs gekregen. (foto: DierenPark Amersfoort)

Verkoeling voor de dieren in Ouwehands Dierenpark

Zoek lekker de schaduw op in de bossen van Rhenen en geniet onder meer van het Berenbos, de reuzenpanda’s en alle andere dieren in Ouwehands Dierenpark. Je hoeft niet bang te zijn dat de dieren het te warm hebben. De wolven spelen namelijk in het water van het Berenbos, net als de beren zelf. En de reuzenpanda’s hebben ook water om van te genieten. Gisteren kreeg Xing Ya zelfs een heerlijke douche tijdens het ontbijt. Overigens ging hij heerlijk in zijn sproeierregen zitten genieten van de bamboe. (foto: Ouwehands Dierenpark)

IJs knuffelen in Wildlands

In WILDLANDS is de kans extra groot om de olifanten in de Olifantenvallei in het water te zien spelen en zwemmen. Heb je zelf zin in een beetje extra verkoeling? Bezoek dan het ijskoude Nortica waar je bij de pinguïns een heerlijk, groot, blok ijs kan knuffelen. Dat is pas verkoelend. Ben je lekker afgekoeld, geniet dan van de spelende ijsberen in het water en ga daarna naar de zinderende Serenga. Want de tropische temperaturen geven je echt het gevoel even in Afrika of op de prairie rond te wandelen. (foto: WILDLANDS)

Verkoeling in Duinrell

Te warm voor de dierentuin? Of heb je zin in een gezellig pretpark? Ga dan met deze heerlijke zomerse temperaturen naar Duinrell. Dit gezellige familiepark heeft allerlei leuke waterattracties, zoals de Splash, waarbij je voldoende spanning en verkoeling op doet. Neem je zwemkleding mee en koop een ticket voor het Tikibad en relax lekker aan het grote buitenzwembad. Daarnaast zorgt Duinrell voor voldoende schaduw, zijn er overal ijsjes te koop en is er volop water – en frisdrank – verkrijgbaar bij de restaurants. Natuurlijk mag je op de picknickplaatsen of tussendoor ook je eigen meegebrachte drankjes nuttigen. (foto: Duinrell)

Beat the Heat in Efteling

Kom dansen in de fontein op de Pardoes Promenade en heb plezier in de Piranha, want ook in Efteling is er veel verkoeling te vinden. Gisteren heeft Efteling zelfs hun eigen Beat the Heat team ingezet. Dus als je niet genoeg verkoeling in het Sprookjesbos vindt, dan staat dit team met supersoakers klaar om je even lekker nat te spuiten. Wat een verademing! Je kan het team niet missen, want ze dragen grote Sombrero’s! Verder zorgt het park dat er genoeg plekken zijn om water en ijsjes te kopen. En wil je wat meer wind? Stap dan eens in de Vliegende Hollander (met waterlanding) en de Python. (foto: Efteling)

Zwemmen tot in de late uurtjes bij Plopsaqua

Ben je toevallig in België (of kom je uit België) bezoek aankomende vrijdag 27 juli dan het zwemparadijs Plopsaqua De Panne. Eenmalig blijft dit prachtige en gezellige familiezwembad namelijk tot 1 uur ’s nachts open! Iedereen die tickets koopt via de website of kassa voor een avondduik vanaf 20.00 uur betaalt bovendien het kindertarief (dus ook de volwassenen). Dat is heerlijk. Combineer zwemmen bij Plopsaqua met een heerlijk dagje aan het strand van De Panne of natuurlijk een dagje Plopsaland De Panne. Dat wordt pas gezellig. (foto: Plopsa)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.