woensdag 4 juli 2018

Ontsnap deze zomer uit het Rijksmuseum

Het wordt met het jaar populairder: ontsnappen met je vrienden of familie uit een Escape Room. Het is dan ook een spannend en uitdagend dagje uit. Samen moet je puzzels oplossen en raadsels ontrafelen. Er zijn heel veel verschillende soorten Escape Room games. Met zombiethema bijvoorbeeld of een gekke dokter waaraan je moet ontsnappen. Deze zomer komt er een unieke Escape Game bij, genaamd De geheime formule. En je speelt dit spel in het Rijksmuseum te Amsterdam. (foto: Rijksmuseum)

De geheime formule – het verhaal

Een goede Escape Game heeft een spannend achtergrond verhaal vanwaar je het spel begint. De geheime formule heeft er uiteraard ook eentje. Het verhaal begint bij bibliothecaris Bert. Hij werkt in de museumbieb en na sluitingstijd ziet hij ineens een schim. Hij achtervolgt deze schim tot aan een boekenkast waar uit een 18de-eeuws boek een bladzijde is gescheurd. Het gaat om een geheime formule van de Italiaanse magiĆ«r en alchemist Alessandro Cagliostro. Als dat in verkeerde handen valt… Dan begint het spel, waarin jullie moeten zorgen dat de geheime formule veilig terugkomt in de museumbibliotheek. Hierbij moet je aanwijzingen verzamelen die verstopt zitten in de kunstwerken die in het museum worden tentoongesteld.

Voor het gehele gezin

De geheime formule wordt door het Rijksmuseum aangeboden in twee versies. Eentje voor volwassenen en eentje voor families met kinderen vanaf 6 jaar. De familieversie is iets minder spannend dan de volwassenversie. Ook zijn de puzzels en raadsels aangepast zodat iedereen heel veel plezier aan het uitje beleefd.

Alleen deze zomer

De Rijksmuseum Escape Game | De geheime formule is te spelen vanaf 7 juli tot en met 2 september 2018 in groepen van 2 tot en met 5 personen. De kosten bedragen € 17,77 per groep, hierbij zijn de museumtickets niet inbegrepen. Voor meer informatie kijk je op de website van het Rijksmuseum in Amsterdam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.