maandag 19 juni 2017

Zomer in Nederland: genieten met heerlijke zomertips

Vanmiddag kreeg ik via mijn Live Weer app op mijn tablet te horen dat er Extreem Hoge Temperaturen (jaja in hoofdletters) zijn vandaag. Volgens de app is het op moment van schrijven 29 graden Celsius, maar het voelt als 33. Dat betekent lekker de gordijnen dichthouden, keukenraam en tuindeur open voor de luchtdoorstroom, ventilator aan en de koelband bij mijn hondje om zijn nek. Want ja: het is warm! En daar kun je optimaal van genieten met deze tips. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Geen stress…Relaaaax
Het heeft geen zin om jezelf over de kop te werken als het erg warm is. Je krijgt net zoveel gedaan als je dit in een rustiger tempo doet. Probeer, indien mogelijk, om vooral in de koelere ochtenduren echt explosief aan het werk te zijn. De rest van de dag doe je het rustiger aan.

Zoek verkoeling
Heb je de luxe om in de middag vrij te zijn of hoef je op het moment niet naar school? Zoek dan zoveel mogelijk verkoeling op. Blijf bijvoorbeeld in de schaduw. Blaas een klein zwembadje op en zet deze op het balkon of in de tuin en laat je voeten daar in bungelen. Heerlijk! Ook verkoelend is een ventilator, wapperen met een waaier, een bijna koude douche nemen en ijsblokjes in je water stoppen.

Neem water mee
Ga je naar buiten? Al zit je maar op het balkon of wandel je een rondje met de hond: neem water mee. Het is met dit weer heel belangrijk dat je voldoende drinkt. En je hond zal ook blij zijn als hij tijdens de wandeling even een slokje kan doen.

Zorg voor wat zouts
Door veel te zweten kun je je een beetje flauw voelen. Zorg daarom dat je goed eet en neem wat zouts. Kaas bijvoorbeeld is een zouter broodbeleg of een kop bouillon. Daar knapt een mens van op!

Smeer je goed in!
Op het weerbericht wordt al een paar dagen ook de UV-kracht genoemd van de zon bij de temperaturen. De UV-kracht houdt in hoe sterk de UV-straling is. Hoe hoger de UV-kracht, des te sneller verbrand je. Smeer je daarom goed in met minimaal factor 30.

Laat honden en kinderen uit de auto
Het is eigenlijk erg dat ik dit puntje moet meenemen in dit artikel. Maar LAAT NOOIT, ik herhaal, NOOIT HONDEN EN KINDEREN IN EEN GESLOTEN AUTO ZITTEN. Dat moest in hoofdletters. Baby’s, kleine kinderen en huisdieren worden levend gebraden in een stilstaande auto. Zelfs al laat je het raam een kiertje open, dit geeft geen verkoeling voor kleine kinderen en honden. Zie je op een parkeerplaats een hond of kind in een auto zitten? Bel de politie of haal hulp bij een winkel, receptie of ander gebouw waar je de auto ziet staan. Lijkt de hond of het kind bewusteloos, aarzel dan niet en tik een ruitje in. Je kan daarna altijd de politie nog bellen.

Meer zomerse tips
In de afgelopen 5 jaar heb ik al meerdere zomerse artikelen geschreven. Als je dan toch lekker aan het relaxen bent in de schaduw, kun je deze door op de foto te klikken nog even nalezen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.