vrijdag 9 juni 2017

Ga dit weekend op Slootsafari: het zijn de IVN Slootjesdagen

Met alle regen van de afgelopen dagen is het waterniveau in de Nederlandse sloten aardig gestegen. Dat is natuurlijk geen probleem, want dit weekend (10 en 11 juni) worden weer de IVN Slootjesdagen georganiseerd. Ga gewapend met potje, schepnet en je regenlaarzen eens op zoek naar het leven bij jou in de sloot. Sloten hebben namelijk een heel rijke biocultuur. Ga je mee op slootsafari? (foto: IVN)

Slootsafari & schat zoeken
IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) brengt kinderen (en daarbij stiekem ook volwassenen) de allerleukste natuurlessen. De Slootjesdagen vormen daar een onderdeel van. Tijdens deze tweedaagse gaan kinderen samen met IVN Natuurgidsen op zoek naar waterdiertjes in de sloot. Ook worden er proefjes gedaan met het water. Met dit stukje milieueducatie wil IVN iedereen bewuster maken om zuiniger om te gaan met water en het milieu. Nieuw dit jaar is dat er langs de sloten van Nederland zomaar een schat verborgen kan liggen. Als jij hem vindt, stuur dan een foto naar het IVN en ontvang het te gekke Water Doe-Boek. Voor alle activiteiten kijk je op: www.IVN.bl/Slootjesdagen.

Slootjesdagen op Kasteelpark Born
Een van de locaties waar je voor de IVN Slootjesdagen terecht kan is het pittoreske en gezellige Kasteelpark Born. Op zondag 11 juni is het mogelijk om in de grachten van het kasteel op zoek te gaan naar waterleven. Onderzoek samen met de kinderen welke beestjes er allemaal op, in en om het water leven. Vanaf 1 uur staan de schepnetjes klaar om mee in de grachten te vissen. Uiteraard ben je al vanaf 10 uur in de ochtend van harte welkom om het park en haar dieren te ontdekken. (foto: Kasteelpark Born)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.