dinsdag 6 juni 2017

Bijzondere tentoonstelling Leonardo da Vinci in Brugge

Leonardo da Vinci was kunstenaar en wetenschapper. Zijn schilderijen en fantastische uitvindingen hebben kunstenaars en wetenschappers altijd geboeid. Je zou kunnen zeggen dat hij zijn tijd ver vooruit was. Ontdek zelf de uitvindingen van Leonardo da Vinci in XPO Center Bruges in Brugge, België tijdens de heel bijzondere tentoonstelling Da Vinci, the inventions of a genius. (foto: XPO Center Bruges)

Bruggen, helikopters en tanks
Leonardo da Vinci (1452-1519) was een kunstenaar, maar ook een wetenschapper en uitvinder. Zo bedacht hij, in een tijd waarin het eigenlijk onmogelijk was, de helikopter, makkelijk vervoerbare bruggen en tanks voor het leger. Ook vroege schetsen van de drukpers, het weefgetouw en de hydraulische zaag komen van zijn hand. Tijdens de grootste Leonardo da Vinci expositie ooit kun je deze bijzondere bouwwerken, schetsen en modellen komen ontdekken. Ook is het mogelijk om zelf de bijzondere, handzame meeneembrug in de Binnentuin van het complex in elkaar te zetten. Zonder touw of lijm, uiteraard. Omdat Leonardo ook kunstenaar was kun je tijdens de tentoonstelling enkele replica’s van zijn bekendste werken aanschouwen.

Leonardo da Vinci, inventions of a genius is te zien tot en met 31 oktober 2017.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.