dinsdag 13 juni 2017

Geboortenieuws & grote inzameling voor reuzenpanda’s

Pandasia is geopend! Wu Wen en Xing Ya de reuzenpanda’s hebben al heel wat bezoekers gezien. Ter gelegenheid van de opening en komst van de panda’s naar Nederland hebben Ouwehands Dierenpark en WNF samen een heus Pandagala georganiseerd. Gasten van beide organisaties werden getrakteerd op een prachtige avond in Pandasia, met Aziatisch streetfood en entertainment. Harm Edens begeleidde de gasten. Job Ubbens leidde de veiling. En deze veiling leverde maar liefst € 470.888,88 euro op. Dit bedrag wordt in zijn geheel geschonken aan een Chinees project waarbij de reuzenpanda’s in het wild en hun habitat beschermd worden. (foto: WNF)

Bijzonder geboortenieuws
Het is eigenlijk een beetje laat dat er nu nog ringstaartmaki’s worden geboren. Toch hadden de verzorgers van DierenPark Amersfoort het vermoeden dat er nog een kleintje aan moest komen. En ze hadden gelijk. Het geboortenieuws werd vandaag bekend gemaakt. De kleine is met de rest van de ringstaartmakifamilie op het Apeneiland te bewonderen.
Het andere bijzondere geboortenieuws komt uit Dierenrijk in Nuenen. Er is namelijk voor het eerst een lynx geboren in het park. Mama Anna en haar dochter laten zich al steeds meer zien in het verblijf. De eerste dagen heeft mama haar kleine namelijk goed verstopt gehouden. Mama en kind maken het goed.

foto links: DierenPark Amersfoort / foto rechts: Dierenrijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.