dinsdag 27 juni 2017

Drie keer dierennieuws

Wat hebben kippen nu te zoeken op een boomkwekerij in Noord-Brabant? En wat is er voor een bijzondere vogel uit het ei gekropen in DierenPark Amersfoort? Dat zijn twee leuke kip en ei nieuwtjes. Het derde nieuwtje komt niet uit Nederland, maar uit België en heeft niets met vogels te maken, maar wel met een bijzondere geboorte. Kortom: drie leuke nieuwsberichten waarbij dieren centraal staan.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Onkruidverdelgende kippen
Jawel, je leest het goed. Het is geen nieuw stripverhaal in de Donald Duck, maar echt waar. Laanboomkwekerij Boomkwekerij Udenhout gaat kippen inzetten om het onkruid tussen de bomen weg te halen. Onder de naam Kweker-Ei is een nieuwe manier van onkruid beheren ontdekt. Het gaat nu nog om een proef, maar als de kippen hun werk goed doen, dan blijven ze bij de kweker wonen. Onkruidbeheer is vrij lastig in de laanbomenteelt. Dat komt omdat de kwekers de bomen op duurzame wijze willen telen. Dan kun je geen onkruid bestrijden met verdelgingsmiddelen. Maar wel met scharrelkippen. Ook de provincie Brabant vond het idee van Boomkwekerij Udenhout bijzonder en stelde een innovatiesubsidie van 25 duizend euro beschikbaar voor de pilot. (foto: Boomkwekerij Udenhout)

Bijzondere geboorte in DierenPark Amersfoort
Een tijdje terug kon je lezen dat de helmkasuaris van DierenPark Amersfoort eieren hadden verwacht. Na bijna 2 maanden broeden is helmkasuaris Jos dan papa geworden van een gezond kuiken. Jos is een zeer gevaarlijke loopvogel, maar is zeer teder en zorgzaam als het om zijn kuiken gaat. Bij deze vogels is het namelijk gewoon dat het mannetje de eieren uitbroedt en de verzorging op zich neemt. De kleine stapt al dapper met zijn vader mee door het verblijf. Ze zijn ook samen in het buitengebied van het DinoPark te bewonderen. De geboorte is zeer bijzonder. Het is de eerste keer in het Amersfoortse dierenpark dat er een helmkasuaris is geboren (foto: DierenPark Amersfoort)

Zeeleeuwtje geboren in Boudewijn Seapark
Ook uit België komt er heuglijk babydierennieuws: in Boudewijn Seapark is een zeeleeuwtje geboren op 17 juni. Rond de klok van 6 uur in de ochtend kwam de kleine ter wereld. Mama Babiche en haar kleine maken het goed, maar verblijven voorlopig in alle rust achter de schermen. Het is de tweede pup van Babiche. Haar eerste kleintje werd twee jaar geleden in Boudewijn Seapark geboren. (foto: Boudewijn Seapark)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.