donderdag 10 maart 2016

Op Safari naar de Sunshine Coast in Canada

Na wat omzwervingen over de wereld tijdens mijn bezoek aan De Vakantiebeurs , kwam ik aan in Canada. En wel bij de vriendelijke hosts van I’Hos Cultural Tours. Wanneer je ooit naar Canada gaat, dan is een tour met deze mannen zeker aan te raden. Bovendien bevind je je aan de Sunshine Coast: de kust van Canada met de meeste zonuren. De Sunshine Coast ligt in British Colombia, vlakbij Vancouver en tussen de kust en Vancouver island in. Waarom je met een tour van I’Hos Cultural Tours mee moet is simpel: zo mooi heb je de natuur nog niet beleefd. Belangrijk om te weten is dat je wordt rondgeleid door Tla’amin gids. De Tla’amin is het volk dat al eeuwen in dit gebied van Canada leeft. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Zodiac Tours
Canada kent heel veel ongerepte en adembenemende natuur. Daarom verken je het water rondom de Sunshine Coast en Vancouver Island met een speciale boot. Bij de Zodiac Tours gaat de gids met het gezelschap op zoek naar wildlife in en om het water. Uiteraard vertelt de gids allerlei prachtige verhalen over de omgeving en haar geschiedenis. En als je geluk hebt, ontdek je orka’s maar ook andere dieren in de zee. Daarnaast leer je heel veel over de Tla’amin mensen, de manier waarop zij leven en de geschiedenis van dit bijzondere volk aan de hand van verhalen en foto’s. Er zijn verschillende Zodiac Tours te maken, bijvoorbeeld van 3,5 of 6 uur. Aan eten en drinken is uiteraard gedacht. (foto: I’Hos Cultural Tours)

Canoe Tours
Stap met je reisgezelschap in een kano of een kayak – dat kan namelijk ook – en voel je één met de natuur. Peddel gezellig door het gebied van de Tla’amin en leer over de liederen, gewoontes en gebruiken van deze mensen. Natuurlijk ontdek je de meest mooie ongerepte stukken natuur, zoals watervallen, rivieren en bergen die als stille getuigen je gade slaan. De kano tripjes zijn voor maximaal 9 personen en duren al snel 5 uur. Uiteraard wordt er aan de innerlijke mens gedacht en worden er regelmatig pauzes gehouden om de omgeving te bewonderen. (foto: I’Hos Cultural Tours)

Cedar weaving workshops
Een van de grote tradities van de Tla’amin is het weven van manden en hoeden met cedar hout. Een vakantie aan de Sunshine Coast is niet compleet zonder een workshop Cedar Weaving gegeven door traditionele Tla’amin. Je leert de fijne kneepjes in zowel korte als weekenddurende workshops. Maak een prachtige hoed met een roos erop en voel je een met de natuur als nooit te voren. I’Hos Cultural Tours brengt je terug naar de roots, naar het samenleven met de natuur en je natuurlijke ritme. Aangeraden wordt om in Lund een hotel te boeken. En als je er dan toch bent, bezoek ook Vancouver Island met de boot. (foto: I’Hos Cultural Tours)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.