vrijdag 25 maart 2016

Paasuitjes: er lekker op uit

Jippie! Het Paasweekend is begonnen. En dat betekent dat er weer veel leuke dingen te doen zijn in de Nederlandse pretparken, dierentuinen en andere uitjes. Zo kun je naar de Keukenhof (deze is afgelopen week geopend) om te genieten van de mooiste lentekleuren, maar ook opende WILDLANDS Adventure Zoo Emmen vandaag officieel haar deuren. En er is uiteraard nog veel meer te zien en te doen komend weekend. Een aantal van deze uitjes zet ik hier op een rijtje. Check ook de website van je favoriete uitje om te zien wat er te doen is dit weekend!


Gouden eieren in AquaZoo Friesland
Er wordt hard verbouwd in de Leeuwardense dierentuin AquaZoo Friesland want er komen nieuwe bewoners – waaronder zeeleeuwen die vanaf deze week te zien zijn in de zoo. Alles over de vernieuwingen is vanaf zondag 27 maart te zien op Omrop Fryslan in het nieuwe programma ‘Us Dieretún’. Overigens als je met Pasen naar AquaZoo komt, is het verstandig de ogen goed open te houden. Niet alleen om de dieren te bewonderen, maar ook om één van de drie gouden eieren te zoeken die zowel op Eerste als op Tweede Paasdag worden verstopt. Wie een gouden ei vindt, wint een jaarkaart! Tijdens de Paasdagen zijn er ook speciale activiteiten voor kinderen. (foto: AquaZoo Friesland)

Eieren zoeken met de chimpansees in Safaripark Beekse Bergen
Kom je dit weekend naar Safaripark Beekse Bergen dan kun je gezellig eieren zoeken met de stokstaartjes en chimpansees. Zij krijgen namelijk ook bontgekleurde eieren van hun verzorgers met de Pasen. Deze zijn beschilderd door de jeugdige bezoekers van het Vakantiepark Beekse Bergen. Overigens kun je in dit park op beide Paasdagen ook zelf op zoek naar eieren. Vind je tijdens deze twee dagen een van de drie gouden eieren, dan win je een jaarkaart voor het park. En nee… ze liggen niet verstopt bij de autosafari, maar wel langs de wandelsafari. (foto: Safaripark Beekse Bergen)

Paasontbijt voor de stokstaartjes in DierenPark Amersfoort
De stokstaartjes in DierenPark Amersfoort hebben vandaag al mogen genieten van een overheerlijk paasontbijt met gekleurde eieren. Net als de dieren in andere parken die dit weekend met paaseitjes worden verrast, is het een grote verrijking voor de dieren. De stokstaartjes zijn namelijk druk met eieren zoeken en pellen natuurlijk, want het schilletje halen ze er makkelijk vanaf. Deze Pasen kun je overigens ook gewoon lekker van het park genieten. (foto: DierenPark Amersfoort)

Wereldrecord Paaseierenrapen
in Plopsa-parken

In de verschillende Belgische Plopsa-parken staat er iets groots te gebeuren dit weekend. Verdeeld over de parken zijn er 1 miljoen eitjes verstopt en die mogen de bezoekers helpen zoeken en rapen. Op deze manier willen zij het wereldrecord Paaseieren rapen verbreken. Kom je ook zoeken? Er is in de parken nog veel meer te doen, want er zijn altijd gezellige shows en natuurlijk attracties om veel plezier in te hebben. Kijk op de website van Plopsa welke parken er open zijn en wat er allemaal te doen is dit Paasweekend. Zo heeft Kabouter Klus zijn eigen Paasshow in Plopsa Indoor Hasselt en ontmoet je Kabouter Plop tijdens een show in Plopsaland De Panne. (foto: Plopsa)

Gezelligheid in Artisklas Haarlem
Heb je zin om eens wat anders te doen op Eerste Paasdag? Kom dan eens naar het altijd gezellige Artisklas Haarlem in Haarlem natuurlijk. Het park is geopend vanaf 13:00 uur tot 16:00 uur en biedt veel plezier voor jong en oud. Er zijn wasberen, stekelvarkens, stinkdieren en meer. En voor iedereen is er een lekker chocolade-eitje, gebracht door de Paashaas.
(foto: Artisklas Haarlem)

Lentepracht in Orchideeën Hoeve Luttelgeest
Het Leukste Uitje van Flevoland voor het vijfde jaar op rij, dat is de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. En ook het komende Paasweekend kun je ervaren waarom de leden van de ANWB dit vonden. De kassen staan allemaal in het teken van de lente: de bloemen zijn weer tot bloei aan het komen en in de vlinderkas kom je weer volop fladderende, bontgekleurde vogeltjes en vlinders tegen. Uiteraard brengt de Paashaas ook een bezoekje aan de Hoeve en kun je in het restaurant genieten van een heerlijke lunch, geheel in Paas-stijl. (foto: Orchideeën Hoeve)

Paaseieren zoeken in Plaswijckpark
Het Rotterdamse familiespeelpark met dierentuintje Plaswijckpark is weer helemaal klaar voor de Paasdagen. Zowel op Eerste als Tweede Paasdag kunnen kinderen met de Paashaas en Boswachter Ed mee doen aan het Paaseieren zoeken. Om 12 uur wordt het startsein gegeven en mogen kinderen op speciale veldjes ingedeeld naar leeftijd op zoek naar felgekleurde paaseieren. Voor alle deelnemers zijn er drie heerlijke chocolade eieren verstopt. Het zoeken kan tot en met 15:00 uur in de middag. (foto: Plaswijckpark)

Paaseieren zoeken in Berkenhof Tropical Zoo
Voor het zesde jaar op rij mag Berkenhof Tropical Zoo in Kwadendamme zich het Leukste Uitje van de provincie Zeeland noemen – dankzij de leden van de ANWB. En met het gezellige Paas-programma voor de boeg kun je zelf ervaren waarom. Tijdens de Paasdagen kunnen er eieren worden gezocht. En niet zomaar eieren: gouden eieren! Hierin zit een jaarabonnement op de dierentuin verstopt, dus dat wordt zoeken geblazen! Er is ook een Paasbuffet (reserveren is noodzakelijk), maar je kan natuurlijk ook gewoon van een heerlijke lunch genieten. (foto: Berkenhof Tropical Zoo)

Amusementspark Tivoli is weer open!
Vanaf zaterdag 26 maart opent Amusementspark Tivoli haar deuren weer en dat wordt dit Paasweekend groots gevierd. Doe mee met de Circus Workshop, laat de kinderen schminken of ontmoet Tiffi en Toffi, de mascottes van het park, tijdens een Meet & Greet. En kinderen kunnen ook leuke prijzen winnen met de Paaskleurwedstrijd. Tussen de vrolijke activiteiten door valt er genoeg te doen in het park. Er zijn heel veel speeltoestellen en maar liefst 30 attracties voor groot en klein om van te genieten. (foto: Amusementspark Tivoli)

Paaseieren versieren voor de dieren in ZooParc Overloon
ZooParc Overloon heeft heel wat nieuwe bewoners mogen verwelkomen afgelopen jaar. Inmiddels wonen er ook Siberische tijgers en dromedarissen in het park. Kom je dit Paasweekend naar ZooParc Overloon dan kun je deze bewoners al aanschouwen. Om Pasen en de nieuwe bewoners te vieren, maken alle kinderen die tijdens de Paasdagen een mooi beschilderd of versierd hardgekookt ei meebrengen en inleveren bij de receptie kans op een jaarkaart voor het gehele gezin. De eitjes worden uiteindelijk gevoerd aan de apen in het park, want die weten wel raad met zo een lekker gekookt en versierd eitje! (foto: ZooParc Overloon)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.