woensdag 2 maart 2016

Op Safari: naar de pool met Polar XL

Wie denkt aan safari, denkt direct aan een rondreis door Afrika en aan leeuwen en olifanten. Maar het woord safari betekent eigenlijk gewoon ‘reis’ in Swahili. Echter heeft safari een diepere betekenis gekregen, omdat men op safari tegenwoordig ook op zoek gaat naar dieren in hun eigen omgeving. Onder het kopje Op Safari kan ik dus over heel veel verschillende dieren-in-het-wild-reizen schrijven. Vandaag in Op Safari verlaten we Afrika en gaan we naar het hoge, koude noorden. Want tijdens mijn bezoek aan de Vakantiebeurs maakte ik kennis met Polar XL, specialist in Poolreizen. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)


Dichtbij ijsberen & walrussen
Het arctische gebied van Groenland, Spitsbergen, Noorwegen, Rusland en natuurlijk de Noordpool zelf is een intens en adembenemend, sprookjesachtig gebied. De Noordpool is het thuis van de ijsbeer, ’s werelds gevaarlijkste roofdier. Toch kun je met Polar XL heel dichtbij komen – maar uiteraard altijd op een veilige afstand – van de ijsberen, maar ook walrussen en andere arctische bewoners. En na het fotoboek op de stand te hebben gezien tijdens de Vakantiebeurs ben ik ook verkocht. Al die prachtige dieren, zo ontzettend dichtbij! (foto: Polar XL)

Per vliegtuig en boot
Alle reizen naar de Arctische bestemmingen gaan per boot. Alhoewel: je vliegt naar het opstappunt en daar ga je per boot verder op zoek naar de prachtige dieren en de natuur. Regelmatig kun je ook de boot af om een stukje te wandelen, maar alleen als het veilig is natuurlijk. Laat je verrassen tijdens de wildlife cruises door de staarten van walvissen of zie de trotse walrus op het ijs bij Spitsbergen & Groenland. De mooiste vogels en beren zie je uiteraard tijdens een reis naar Rusland, Canada & Alaska. En voor de echte pinguïnliefhebber reist Polar XL ook af naar Antartica en Falklands & South Georgia. Dit zijn slechts enkele bestemmingen. Aan boord ontbreekt het je aan helemaal niets. Er is zelfs een arts aanwezig. Tijdens de reis kun je genieten van een comfortabele hut en vaak zelfs van lezingen over de dieren en het gebied waar naar je vaart. (foto: Polar XL)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.