dinsdag 29 maart 2016

Leukste Uitje van Groningen

Tijdens de verkiezing Leukste Uitje van Nederland werden ook de leukste uitjes per provincie gekozen. Dit jaar werd zelfs de hele top 3 in het zonnetje gezet. Deze week staat Groningen in de spotlight op Writing Berries. Er gaat niets boven Groningen! Dat klopt, want als je de grenzen van deze Noordelijke provincie hebt gevonden, dan sta je oog in oog met het water van de Waddenzee. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)


1. DoeZoo Insektenwereld
In het plaatsje Leens ligt het bijzondere dierenpark DoeZoo Insektenwereld. Bijzonder vanwege twee dingen: 1 het is een echte doe zoo, dus je mag er dingen doen. Alle zintuigen komen aan bod. Durf jij een kikker te kussen of een slang om je nek te dragen? Of aai jij zonder pardon even een stinkdier achter de oortjes? Bij DoeZoo mag het allemaal. Ook zijn er heel veel insecten en insectenetende planten en dieren te bewonderen. Ruim 900 vierkante meter van de zoo is overdekt, dus ook ideaal voor een uitje tijdens gure dagen. En 2: DoeZoo biedt professionele dagbesteding aan alle mensen die dit nodig hebben. De positieve en veilige omgeving geeft iedereen de kans om zichzelf te zijn. Dat maakt deze dierentuin nog leuker. Kijk op de site voor de openingstijden. Op zondag is DoeZoo Insektenwereld gesloten. (foto: DoeZoo Insektenwereld)

2. Pagedal Adventure Park
Stroop de mouwen maar op, trek stevige schoenen en kleren die vies mogen worden aan en ga naar Pagedal Adventure Park in Stadskanaal. Hier worden de avonturen werkelijkheid. Leer handboogschieten, kruip in een Bubbelbal of speel lasergame by night. Het park biedt voor groot en klein een avontuurlijk dagje uit – ook voor groepen. Dus de volgende familiedag gaat oma je achterna met een lasergun of versla je je neefjes op de stormbaan. Bij Pagedal kun je overigens ook kano-varen, zwemmen, met zijn allen samenwerken om een knikkerbaan te maken en nog veel meer. Voor individuele bezoeken, kinderfeestjes, kleine en grote groepen geniet je van diverse activiteiten en arrangementen. (foto: Pagedal Adventure Park)

3. Openluchtmuseum Het Hoogeland
In Warffum vind je het Bronzen Uitje van Groningen: Openluchtmuseum Het Hoogeland. In dit museum komt de geschiedenis van Het Hoogeland tot leven. Reis terug naar het platteland van ruim honderd jaar geleden en bezoek de twintig oude gebouwtjes. Hier leer je alles over hoe de mensen vroeger leefden, woonden en werkten. De huisjes zijn tot in de kleinste details nagebouwd, zodat je het gevoel hebt dat de oorspronkelijke bewoners of werklui ieder moment binnen kunnen lopen. Tijdens je bezoek kun je ook van alles doen en genieten van het leven in de 19de eeuw. Het is zelfs mogelijk om in deze pittoreske omgeving te trouwen. (foto: Openluchtmuseum Het Hoogeland)


De winnaars van de Provincie Groningen van links naar rechts: Niels Blom en Edwin Postma van Pagedal Adventurepark, Gonda van der Made en Ton van der Made van DoeZoo Insektenwereld en Stijn van Genuchten en Margriet Dijk van Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum (foto: ANWB)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.