dinsdag 22 maart 2016

Leukste Uitje van Nederland: de top 3

Vorige week dinsdag werden de winnaars bekend gemaakt van het Leukste Uitje van Nederland en het Leukste Uitje per provincie gekozen door de leden van de ANWB. In het artikel van vorige week, Apenheul Leukste Uitje van Nederland 2016, staan alle winnaars opgesomd. Maar het is toch veel leuker om iets meer te weten over deze uitjes. De komende weken zet ik de winnaars per provincie en het maatschappelijke uitje in het zonnetje. Te beginnen natuurlijk met de drie landelijke winnaars. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)


1. Apenheul
Na jaren in de top 3 nominaties te hebben gestaan heeft dit park het eindelijk gehaald. De nummer 1 van Nederland is geworden: Apenheul, gelegen in het bosrijke gebied van Apeldoorn. Het park is geheel gespecialiseerd in de verzorging van apen, halfapen en mensapen. Het kent een groot doorloopgebied met doodshoofdaapjes (pas op voor kleine zakkenrollers), een apenboompad waar je loslopende aapjes kan tegenkomen en natuurlijk de prachtige groep gorilla’s die op hun eigen eiland lekker hun gang gaan. Het park heeft verder een mooie groep orang-oetans, een familie bonobo’s, diverse lemurs en maki’s en nog veel meer. Het thematische park is weer geopend vanaf 15 april en sluit na de herfstvakantie.

2. GaiaZOO
In het hart van Limburg in Kerkrade ligt het prachtige GaiaZOO. Deze dierentuin vierde vorig jaar haar 10jarig jubileum en biedt voor jong en oud een prachtige belevenis. Verdeeld over verschillende werelddelen met in het hart Limburg geniet je van gorilla’s, leeuwen, varkens, geitjes, stokstaartjes en veel meer. Ga op avontuur in de Taiga – deze wordt momenteel uitgebreid – waar de wolven leven, bezoek de gorilla’s in de Rainforest en de leeuwen vind je op de Savanna. En in Limburg geniet je van boerenhutjes en gezellige boerderijdieren. Na het rondwandelen kunnen de kinderen lekker ravotten in het Dinodome.

3. DierenPark Amersfoort
In de bossen van Amersfoort is er altijd iets spannends te beleven, want hier ligt DierenPark Amersfoort met hun eigen DinoPark. Het dierenpark heeft de afgelopen jaren veel nieuwe verblijven gebouwd en nieuwe doe-dingen voor kinderen (en volwassenen) aangelegd. Denk maar aan de Klim-alles-route waarbij je over verblijven van beren en hyena’s kan klauteren, de Nieuwe Wildernis waarbij je heel dichtbij de savannedieren kan komen via waterfiets en natuurlijk SnavelRijk, de grootste doorloopvoliĆØre waar je oog in oog komt te staan met gieren en maraboes. Uiteraard vind je in het park ook leeuwen, Siberische en witte tijgers, neushoorns en Aziatische olifanten.


De drie gelukkige winnaars van het Leukste Uitje van Nederland van links naar rechts: Rob Huppertz GaiaZOO, Coen de Ruiter van Apenheul, Astrid Wassenaar van Dierenpark Amersfoort (foto: ANWB)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.