woensdag 8 april 2015

Op Safari met Cheetah Safaris Uganda

Tijdens mijn eerste dag op de Vakantiebeurs afgelopen januari maakte ik kennis met diverse reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in het organiseren van Safarireizen. Omdat ik tijdens deze dag zoveel plezier heb gehad met de mensen van deze organisaties zet ik de komende weken deze apart in het zonnetje. Deze week is Cheetah Safaris Uganda aan de beurt. Hier sprak ik met Ntale Robert, de reis consulent en gids van deze reisorganisatie. Terwijl hij met mij door prachtige brochures bladerde vond hij het geweldig dat ik al gehoord had van Kibale National Park (van Jane Goodall in 2013) maar ook dat ik veel kennis had van de Afrikaanse dieren, zoals de Afrikaanse wilde hond en de berggorilla’s. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Bijzonder Uganda
Cheetah Safaris Uganda is, zoals de naam al zegt, vooral gespecialiseerd in safari’s door het prachtige Uganda, de parel van Afrika. Deze bijnaam is niet uit de lucht gegrepen want dit land biedt een grote diversiteit aan adembenemende natuurspektakels. Uganda kent een zeer grote diversiteit aan natuurschoon en wild life. Zo wonen The Big Five in dit land, maar zijn er ook plekken waar je vooral berggorilla’s of juist chimpansees tegen kunt komen. Reis in de tourbusjes of jeeps en ontdek de dichtbegroeide jungle, maar ook de adembenemende bergen, zoals Mt. Elgon National Park, waar de oudste vulkanische gebergten te bewonderen zijn. En als je goed kijkt, lijkt de berg wel wat op een berggorilla. (foto: Cheetah Safaris Uganda)

Ontdek de parel van Afrika
Het is mogelijk om via een meerdaagse doorreis verschillende nationale parken in Uganda te bezoeken. Een aanrader, want zo kom je echt op de mooiste plekjes van Uganda terecht. Er zijn maar liefst 10 nationale parken in het land te vinden. Waaronder Queen Elizabeth, Kibale, Lake Mburo, Murchison Falls en Mgahinga Gorilla National Park. Omdat deze nationale parken vaak in grensgebieden met andere landen liggen, is het soms ook mogelijk om een stukje Rwanda en Kenia mee te nemen in je safari. En uiteraard is het mogelijk om cheeta’s te gaan bewonderen tijdens een van je reizen. Het mooie van Cheetah Africa Safaris is dat je door bewoners van Uganda wordt rondgeleid door dit bijzondere land. Welke reis je ook maakt of laat samenstellen, je bent altijd in bekwame en goede handen. (foto: Cheetah Safaris Uganda)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.