dinsdag 21 april 2015

Op Safari met Beluga Reizen

Tijdens mijn eerste dag op de Vakantiebeurs afgelopen januari maakte ik kennis met diverse reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in het organiseren van Safarireizen. Omdat ik tijdens deze dag zoveel plezier heb gehad met de mensen van deze organisaties heb ik deze organisaties de afgelopen weken nog even apart in het zonnetje gezet. In deze laatste aflevering is Beluga Reizen aan de beurt. Een aparte reisorganisatie, want zij nemen je niet mee naar warme oorden, maar naar de poolcirkel. Want ja… ook daar kun je ‘op safari’. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Beluga’s spotten
Op safari gaan betekent namelijk gewoon dat je op reis gaat en daarbij de wildernis intrekt. Je kunt dus ook de koude gebieden van de wereld opzoeken. Beluga Reizen is gespecialiseerd in het organiseren van reizen naar Arctische en Antarctische gebieden, maar ook Chili en Argentini├ź en sub antarctische eilanden horen. De reizen zijn ontstaan uit een grote persoonlijke passie en deze passie wordt zeker met je gedeeld. Het mogen dan koude bestemmingen zijn, je weet zeker dat je een hartverwarmend avontuur tegemoet gaat. Er zijn speciale reizen waarbij je walvissen, zoals bultruggen, orka’s, narwallen en beluga’s, kunt tegenkomen, maar ook reizen waarbij ijs- en zwarte beren centraal staan. (foto: Beluga Reizen)

Bootreizen
Veel expedities worden per boot ondernomen. Dat is overigens de beste manier om walvisachtigen en andere zeezoogdieren te kunnen spotten. Maar zo kun je ook op een afstand genieten van ijsberen, zwarte beren en pinguïns. Op deze manier kun je rustig de dieren observeren, zonder dat je direct in hun leefomgeving komt. Naast deze geweldige reizen is het ook mogelijk om speciale Noorderlichtreizen te ondernemen waarbij je zeker oog in oog komt te staan met het meest indrukwekkende lichtspel dat de natuur voor je in petto heeft: de Aurora borealis. Met Beluga Reizen ga je altijd mee met een groep. Je kunt uiteraard ook een reis met alleen je familie of vrienden ondernemen. Naast de expedities op zoek naar dieren kun je ook meedoen aan andere activiteiten. Kajakken bijvoorbeeld of een hondensledetocht maken. Kijk maar eens op de website en laat je verbazen door de schoonheid van deze koude streken. (foto: Beluga Reizen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.