donderdag 9 april 2015

Het is Lente! En dat merk je

Het is lente! De temperaturen lopen al aardig op. De vaas met tulpen op mijn eettafel c.q. bureau zorgt voor vrolijke kleuren hier in huis. Het is alweer Pasen geweest, maar de stoffen vlinders en kippetjes hangen nog gezellig rond in huis, want we vieren de lente. Niet alleen de mensen vieren de lente, ook in de Nederlandse dierentuinen is de lente volop aanwezig. De parken staan in bloei en menig dier heeft de vlinders in zijn buik! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)


Lente in DierenPark Amersfoort
De lente is afgelopen Paasweekend groots gevierd in DierenPark Amersfoort. Namelijk met de opening van het Boerenerf. Al weken werd er verbouwd op de plek van de oude Kinderboerderij en restaurant De Boerderij, maar met Pasen was het helemaal af. Dit werd gevierd met vrolijke muziek en natuurlijk de mogelijkheid om de nieuwe dieren te bezichtigen. Het was ook feest voor de stokstaartjes. Zij kregen namelijk een heerlijk Paasontbijt van hun verzorgers, bestaande uit bontgekleurde eieren. Nou, daar wisten de stokstaartjes uiteraard wel raad mee.


Foto’s: DierenPark Amersfoort

Artisklas Haarlem genomineerd
De populaire website Zoosite reikt ieder jaar aan diverse dierentuinen in Nederland en België prachtige Awards uit. Zoosite is een forum voor mensen die van dierentuinen houden. De beheerders van dit forum vonden het in 2007 tijd om de dierentuinen van Nederland en België eens in het zonnetje te zetten en bedachten hiervoor de ZooSite Awards. Artisklas Haarlem is dit jaar wederom genomineerd en wel in twee categorieën: Mooiste nieuwe verblijf – niet lid van EAZA (voor het nieuwe stinkdierenverblijf) en Mooiste Dierentuin – niet lid van EAZA. Artisklas Haarlem mocht in 2011 al een award in ontvangst nemen voor het verblijf voor de Chinese rotseekhoorns en werd in 2012 en 2013 verkozen tot mooiste dierentuin. Vind jij dat Artisklas ook dit jaar weer een aantal Zoosite Awards verdient? Stem dan mee! Stemmen kan nog tot en met zondag 26 april via www.zoosite.nl. (foto: Artisklas Haarlem)

Tuinman Lodewijk vlinder ambassadeur
Vlinders zijn heel belangrijk voor een gezonde natuur en een bloeiende tuin. En wie weet dat beter dan Lodewijk Hoekstra, de tuinman van het RTL4-programma Eigen Huis & Tuin. Afgelopen maandag 6 april werd tijdens koffietijd bekend gemaakt dat Lodewijk ambassadeur is geworden van De Vlinderstichting. Vlinders in Nederland kunnen onze hulp goed gebruiken, door pesticiden en dergelijke zijn er veel van deze kleurrijke fladderaars verdwenen. Met behulp van Lodewijk hoopt De Vlinderstichting de problematiek van vlinders en libellen. Lodewijk is overigens niet alleen tuinman, hij adviseert ook projectontwikkelaars en houdt zich bezig met de inrichting van groenvoorzieningen in woonwijken. Hij is bovendien hij oprichter van NL Greenlabel, een platform dat inspireert en informeert over duurzaamheid. (foto: De Vlinderstichting)

Pinguïns in Sea Life
Sea Life in Scheveningen heeft er zes nieuwe bewoners bij, namelijk zes Humboldt pinguïns. Hun verblijf werd officieel geopend door wethouder Karsten Klein vorige week donderdag 2 april. Hij zette niet alleen de waterval aan, maar voerde ook de eerste vis aan de zes nieuwe bewoners. De pinguïns zijn afkomstig uit andere kolonies van andere dierentuinen en Sea Life centres. Dit leverde twee koppeltjes op, Locke & Kiki en Jip & Janneke, en de broertjes Alfred en Luna. Later in het jaar zal de Scheveningse kolonie worden uitgebreid met nog een aantal pinguïns. De Humboldt pinguïns worden dagelijks gevoerd met sprot om 11.30 en 15.00 uur. Deze voersessies kun je als publiek gewoon bij wonen. (foto: C. Bovendeur/Sea Life)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.