zaterdag 25 april 2015

Jubileum, tentoonstellingen, apenstreken & meer

Met de meivakantie in het vooruitzicht (veel gelukkige kinderen zijn al sinds vandaag vrij en hebben twee weken, anderen moeten nog een weekje wachten) is het extra leuk om met mooi weer naar buiten te gaan. Bijvoorbeeld naar een dierentuin. En er is weer veel nieuws te ontdekken in het land. Van nieuwe bewoners en verblijven, tot uitdagende avonturen speciaal voor de meivakantie. Wat ga jij doen met de kinderen deze weken? (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)


Eerste deel Dierenwijck geopend
Het gezellige Plaswijckpark is druk bezig met het vernieuwen van Dierenwijck. Nu de meivakantie is begonnen, is ook het eerste deel klaar, namelijk de nieuwe Waterweide en het Binnenhof in Buitenhof. Bovendien is het oude kattenhuis waar je onder meer de lynx en otters tegenkomt weer geopend. Waterweide is een knuffelweide waar je bijvoorbeeld het nieuwe minipaardje Dreams – dat overigens ieder moment kan bevallen – tegenkomt. Op het Binnenhof staat de harmonie tussen mens en dier centraal. Plaswijckpark is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur. (foto: Plaswijckpark)

Ga je mee Naar de Haaien?
Haaien en roggen hebben het moeilijk in de Nederlandse Noordzee. Daarom startte onlangs al de Eikapseljacht in samenwerking met de Dutch Shark Society. Deze week opende deze zelfde vereniging de tentoonstelling Naar de Haaien in het museum van Ecomare op Texel. Deze tentoonstelling behandelt de problematiek van haaien en roggen in de Nederlandse Noordzee en ook wat je kunt doen om dit te verhelpen. De entree van de tentoonstelling (een gigantische haaienkop) is gemaakt door Ecomare-medewerkster Ria Wagenmaker. Je kunt deze tentoonstelling een jaar lang bezichtigen tijdens een bezoek aan het opvangcentrum. (foto: Ecomare)

10 jaar GaiaZOO
Hieperdepiep Hoera! GaiaZOO is 10 jaar! En dat moet natuurlijk uitgebreid gevierd worden! Afgelopen week werd daarom op de jubileumdag (23 april) een bijzondere expositie in het Dinodome geopend over 10 jaar GaiaZOO. Maar dat niet alleen. Er komen dit jaar nieuwe bewoners bij, waarvan de eerste – een zeer bijzondere reuzenmiereneter – afgelopen week zijn verblijf in gebruik heeft genomen. En alsof dat nog niet genoeg was, bezocht op 23 april ook nog eens de 4.000.000ste bezoeker het park. Op 1 juni gaan de feestelijkheden weer verder met de opening van het Tapir | Terrarium. (foto: GaiaZOO)

DierenUITdagen, kralenarmbandjes & hardlopen
DierenPark Amersfoort heeft het er maar druk mee. De komende Meivakantie (vanaf 2 mei) kun je met papa, mama, oom, tante, opa, oma en je broers of zusjes weer mee doen met de populaire DierenUITdagen. Kun jij net zo hard brullen als een leeuw? Zo goed luisteren als een giraffe? En hoe zit het met je hangkwaliteiten. Ben je net zo goed als een luiaard? Via diverse spelletjes weet je na een dag vol plezier wie het beste de dieren kan uitdagen. Wanneer je toch in het park bent, ga dan ook even langs bij de hippe vogels: de pinguïns. Zij hebben nieuwe bandjes om hun vleugels gekregen met huidvriendelijke kralen. Iedere pinguïn heeft zijn eigen kleurencombinatie. Zo kunnen de verzorgers de dieren beter uit elkaar houden. Wanneer je van de pinguïns naar de neushoorns loopt, dan zal de grote rode neushoorn, Nino the Mad Rhino, je zeker niet ontgaan. Deze neushoorn vraagt aandacht voor zijn vrienden in het wild. Vier dierverzorgers hebben zijn roep gehoord en gaan 24 uur lang rennen voor de neushoorns. De ronde van één kilometer bevat vijftien obstakels die de mannen zo vaak mogelijk moeten overwinnen om zo de meeste kilometers af te leggen. Het team – The Dutch Beasts – bestaat uit Teun, Richard, Martijn en Marc. Zij hopen de hoofdprijs binnen te halen voor het goede doel. Meer weten of wil je de mannen steunen? Kijk dan op Dierenparkamersfoort.nl/doen/neushoorns-backstage/dutch-beastst. (foto’s: DierenPark Amersfoort)Apenstreken in Burgers’ Zoo
Je hebt het filmpje vast al een keer voorbij zien komen, van de chimpansees uit Burgers’ Zoo die de camera uit de lucht meppen met een stok. Je bent niet de enige. De apenstreken hebben namelijk het wereldnieuws gehaald! En terecht, want het is niet alleen leuk om naar te kijken, het laat ons ook weer eens zien hoe slim deze dieren zijn.
En voor de liefhebber, hier is het filmpje nog een keer. Gewoon omdat het geweldig is om naar te kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.