vrijdag 12 januari 2024

Fantastische reisinspiratie op de Vakantiebeurs 2024

De Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé beurs waar je zo’n beetje alle reisbestemmingen ter wereld kan tegenkomen. Ook dit jaar is het weer genieten geblazen van al het moois wat de wereld te bewonderen heeft. Nog tot en met 14 januari 2024 beleef je een heerlijk dagje uit plus de beste inspiratie voor de mooiste reizen. Het is aan te raden om via de website (deze vind je aan het einde van het artikel) vast een plan van bezoek te maken, want er is zoveel te zien! (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Hollandse hallen

Ben je overigens op zoek naar vakanties in eigen land? Of gewoon naar een tof dagje uit? In Hal 10 ben je van harte welkom bij onder meer het Utrechtse Centraal Museum, VVV Utrecht, Dinoland Zwolle en Berkenrhode op de Veluwe. In deze hal vind je overigens ook heel veel smakelijke hapjes en streekproducten op de Wereldmarkt. Aangrenzend in hal 11 bevindt zich de ANWB Wereld waar je uiteraard van alles te weten komt over vakanties, wandelen, fietsen, kamperen, reisverzekeringen en meer voor binnen- en buitenland. Het is altijd de moeite waard om daar eens even binnen te wandelen.

Volg een speciale route

Je bezoek aan de Vakantiebeurs kun je op verschillende manieren indelen. Kom je met het hele gezin, volg dan zeker de Kidsroute. Je komt niet alleen langs de leukste vakantiebestemmingen voor jullie, maar ook langs allerlei toffe activiteiten. Dit jaar kunnen kinderen bijvoorbeeld schaatsen (deze kun je er lenen), maar ook klimmen in een Klimbos, meedoen met allerlei toffe Pandabeer activiteiten, een speurtocht volgen, groente vangen bij de ANWB, een henna tattoo laten zetten en nog veel meer. En met het gratis kinderpaspoort – te verkrijgen in hallen 8 en 10 bij de entree – zijn de kinderen een dag lang echte wereldreizigers! Verder is er onder meer nog een Duurzaamheidsroute, RonReizen Route en een zeer smakelijke Foodtour, wat eigenlijk gewoon een wereldreis voor je smaakpapillen is!

Reisinformatie

Welke vaccinaties moet je eigenlijk halen voor die ene droomreis naar Zuid-Afrika? En welke souvenirs mag je mee terugnemen? O, en wat mag er allemaal in de handbagage mee? Op deze en heel veel andere vragen rondom reizen, douane en gezondheid vind je het antwoord bij de stands van de Douane en de GGD. Onder het mom Reis wijzer kun je quizjes doen en alle informatie krijgen over je (verre) reis. Hoe fijn is dat! Ga je tenminste extra goed op reis. Je vindt deze stands bij elkaar in Hal 7.

Populaire bestemmingen

Het is overigens wel overduidelijk waar we allemaal eigenlijk naar toe willen, want de verre reizen, zoals Zuid-Afrika, Canada en Australië zijn nog altijd razend populair. Tevens opvallend is dat het aanbod cruises naar zowel warme als ijzige bestemmingen een vlucht hebben genomen. In de laatste categorie vind je bijvoorbeeld cruises en georganiseerde reizen naar de ijsberen in Spitsbergen, het Noorderlicht in Finland en de rendieren in Lapland. De zonnige landen, waaronder het altijd vrolijke paviljoen van Curaçao wordt ook goed bezocht. We zoeken het dus vooral verder van huis. Maar, blijven we in Nederland of Europa dan het liefst op de camping. Rondreizen met de camper, een caravan mee naar de bestemming, terug naar de basis in een tentje of juist lekker ‘glampen’ in een superdeluxe safaritent behoren allemaal tot de mogelijkheden.

Puur genieten

De Vakantiebeurs is altijd zo aangekleed dat je je al op de plek van bestemming waant. Slenter daarom lekker langs het aanbod en vraag daar meer informatie, waartoe jij je aangetrokken voelt. Droom lekker weg op het Caribische terras, geniet van muziek, haal wat lekkers te eten en waan je gewoon eventjes op vakantie! Het is zeker aan te raden om, daar waar het kan, leuke foto’s te maken van en met de aankleding of op stands met fotomogelijkheden. En vergeet zeker niet om door de corridor die hallen 7 en 12 met elkaar verbindt te wandelen, want deze is aangekleed met ‘vondsten’ en ‘dieren’ die je alleen in een Onderwaterwereld kan tegenkomen!

Praktische informatie

De Vakantiebeurs is dit jaar van 11 tot en met 14 januari 2024. Je kan er dus dit weekend nog volop van genieten. Alle informatie, exposanten, routes, tickets, tijden van lezingen en workshops en nog veel meer vind je op de website van de Vakantiebeurs: Vakantiebeurs.nl. Bereid je wereldreis van een dag voor of laat je juist verrassen. Hoe dan ook, het is altijd genieten van een dagje Vakantiebeurs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.