maandag 4 december 2023

Eropuit in december

December is begonnen! Misschien is Sinterklaas al bij je langs geweest afgelopen weekend of klopt je hart nog vol verwachting voor Pakjesavond morgen. In ieder geval is het echt (volgens mij dan, hè) Sinterklaasweer. Met koude, gure nachten, een maan die fel schijnt door de kale bomen en zelfs al een laagje sneeuw. We beginnen deze maand koud en misschien zie je het daardoor helemaal niet zitten om eropuit te gaan. Toch is de decembermaand een heerlijke maand om wat gezellige uitjes te plannen. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Kerstmarkten

In Nederland zijn er verschillende kerstmarkten waar je heerlijk kan genieten van gezelligheid, Glühwein, warme chocomelk en cadeau-ideeën. Verschillende tuincentra bieden een ware Kerstshow aan vol verwondering en prachtige inspiratie. Of ga naar een echte markt in de grotten van Valkenburg, op het Vrijthof in Maastricht of Den Haag. Ook in Amsterdam, Gouda, Utrecht, Groningen en veel andere steden worden echte kerstmarkten georganiseerd. Kijk eens op HollandseMarkten.nl voor alle details.

Samen uit eten

Een lekker hapje eten is altijd fijn. En nu veel restaurants al helemaal in kerstsferen zijn qua aankleding, wordt dat eigenlijk nog gezelliger. Bovendien is het een goed excuus om eens met vrienden en familie bij te kletsen. Vooral in de drukke decembermaand is het een goed idee om even op de rem te trappen en tijd te maken voor elkaar. Geen zin in een diner? Lunchen of een high tea zijn ook zeer geschikt om lekker bij te praten!

Indoor uitjes

Er is in Nederland ook veel indoor te beleven. Van Jungletuinen tot Selfiemusea; er is altijd iets te doen. Wat dacht je van Miniworld Rotterdam waar je alle hoogtepunten van Rotterdam in miniatuur kan bekijken. Of ga naar This is Holland en vlieg zonder vliegtuig over heel Nederland heen. Met de allerkleinsten bezoek je natuurlijk Plopsa Indoor Coevorden. Met vrienden en vriendinnen is Wondr Experience een aanrader. Of bezoek de Orchideeënhoeve welke er nu helemaal betoverend bij ligt!

Frisse neus halen

Als het niet regent, dan is wandelen op een frisse winterse dag zeker een aanrader. Ook fietsen is heerlijk om te doen. Door lekker naar buiten te gaan, merk je tevens weer dat het binnen veel warmer is dan je wellicht dacht. Deze winterse wandeling kun je maken bij een van de dierentuinen van Nederland, in een pretpark en natuurlijk in de vrije natuur. De mooiste winterwandelingen en fietstochten vind je bijvoorbeeld bij Natuurmonumenten.

Schaatsen

Echt Nederlands is schaatsen! Het liefst doen we het op natuurijs en kijken we reikhalzend uit naar de Elfstedentocht. Veel steden richten tijdens de kerstmarkten vaak tijdelijke ijsbanen op, zodat je lekker buiten kan schaatsen. Of ga naar een ijsbaan bij je in de buurt om even een paar rondjes te schaatsen. De Jaap Eden baan bijvoorbeeld in Amsterdam en de Vechtse banen in Utrecht zijn zeer geliefd om eens pootje over door de bocht te gaan. Heb je zelf geen schaatsen? Geen probleem: bij de ijsbanen, ook de tijdelijke, kun je schaatsen huren.

Maak een kerstverlichting tour

Veel bedrijven en particulieren pakken echt uit met verlichting. Maak eens een autorit of avondwandeling langs al dat moois. Of ga als het donker is even langs bij het nijntje museum in Utrecht om de prachtige gevelanimatie te bewonderen.

DIY Kerstversieringen

Wist je dat veel knutsel- en handwerkwinkels geregeld leuke workshops organiseren? Bijvoorbeeld voor het maken van eigen kerstversieringen. Kijk maar eens bij een winkel bij jou in de buurt. Heel geschikt om met zijn tweetjes te doen.

Zo zijn er nog tal van toffe dingen te bedenken om te gaan doen in december. Maak er wat moois van, want voor je het weet proosten we alweer op het nieuwe jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.