zaterdag 30 december 2023

Writing Berries Maandoverzicht December 2023

December, waar ben je toch weer gebleven! Het jaar is supersnel voorbij gegaan en die laatste maand lijkt altijd met twee keer met je ogen knipperen voorbij te zijn. Omdat de laatste dag van het jaar een Jaaroverzicht wordt, uiteraard het maandoverzicht van december een dagje eerder. En wat een mooie maand was het! Met negen toffe artikelen die je, door op de tussenkopjes te klikken, op je gemak kan nalezen. (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Eropuit in december

December is koud en soms heel erg nat. Toch heb je geen zin om alle 31 dagen in huis te zitten. Maak gebruik van droge dagen om er lekker op uit te gaan. Of kies een overdekt uitje uit. In dit artikel krijg je voldoende inspiratie.

Beschuit met muisjes! Geboortenieuws uit de dierentuin

Ben jij klaar voor een overdaad aan schattigheid? In deze geboortenieuws kom je heel veel leuke nieuwtjes tegen uit de dierenparken waar bijzondere geboortes hebben plaatsgevonden! Wordt uiteraard in het nieuwe jaar weer vervolgd.

Uitgelicht Lichtjesfeesten bij dagjes uit

Wanneer het buiten donker wordt en er gaan lantaarntjes en sfeerlampjes aan… dan ontstaat er iets magisch. Ik vond dat als kind al en nu nog steeds. In deze uitgelicht probeer ik dat gevoel te vangen.

Dier van de Maand Walrus

Walrussen zijn prachtige dieren. Ze hebben iets koddigs boven water en zijn sierlijk onder water. Er is maar een plek waar je de reuzen kan zien in Nederland – en heel soms in het wild in de haven. Deze echte koud weer dieren mogen dus niet ontbreken in Dier van de Maand.

Sprookjesachtig verlichte dagjes uit

Lichtjes in het donker zijn altijd bijzonder en sprookjesachtig. Een aantal dierenparken maakt de winteravond extra speciaal door middel van lichtsculpturen, feeĆ«rieke twinkellichtjes en meer… Deze uitjes zorgen voor een beetje extra magie in het donker.

Hond Gezond Tips voor Kerst & Oudjaar

De feestdagen zijn altijd leuk om samen te vieren. Is je hondje er ook lekker bij? Met deze tips bezorg je je harige vriendje of vriendinnetje leuke feestdagen en een beetje rustig oudjaar. Er staan namelijk ook wat tips bij vuurwerkangst in.

Stadsbeeld IJsbeer, monument voor de Polar Bears

In Utrecht wandelt gewoon een ijsbeer rond. Althans, hij staat aan de Biltstraat. Deze plek is niet toevallig gekozen. Okay, het is vlakbij de Berekuil, maar het is vooral de plek waar de Polar Bears toegejuicht werden tijdens de bevrijding.

Goed Doel Polar Bears International

Dat de Noordpool smelt en de bewoners van de poolcirkel hierdoor leefgebied krijgen, dat weten we. Gelukkig zijn er organisaties die zich hiervoor inzetten. Zoals Polar Bears International!

Schrijfcoachtip Inspiratie

Inspiratie kun je uit de gekste dingen halen. Verzamel daarom ook inspiratie door middel van dingen die je leuk vindt. Dat kan je helpen als je de inspiratie even kwijt bent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.